Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului de Copii Cluj i-au fost alocate peste 12 milioane de lei, în contextul pandemiei COVID-19

Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului de Copii Cluj este una din cele 10 instituții medicale care va beneficia de bani europeni pentru cheltuielile spitalelor COVID-19. Cele 10 contracte au fost deja semnate de ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș.

Unitatea din Cluj  va primi o finanțare de 12,2 milioane de lei, bani cu care spitalul va achiziționa 258 de echipamente medicale de ultimă generație.

„Această nouă reușită reconfirmă preocuparea noastră constantă pentru creșterea calității serviciilor medicale. Aparatele ultramoderne care vor intra în dotarea Spitalului de Copii din Cluj vor facilita procesul de diagnosticare și tratare a micilor pacienți”, a declarat Alin Tișe, Președintele Consiliului Județean Cluj.

Echipamentele vor asigura tratamentul, monitorizarea și îngrijirea minorilor. Proiectul finanțat în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020 are ca scop dotarea unităților medicale care nu au aparatură suficientă în contextul pandemiei de COVID-19.

Până în prezent, au fost depuse spre evaluare, la nivel național, 51 de cereri de finanțare cu o valoare totală de 164,2 milioane de euro. Alte 125 de cereri de finanțare sunt în curs de completare și vor fi evaluate de către Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Infrastructură mare, în parteneriat cu Ministerul Sănătății.

Adauga comentariu