Unita Turism a pus stapanire pe trotuarul din fata Hotelului Sport

Zona din fata Hotelului Sport din Cluj-Napoca, detinut de Unita Turism, a fost delimitata cu stalpisori, astfel ca pimaria nu a putut reabilita portiunea aferenta de trotuar. In acest fel, pietonala realizata de curand pe Aleea Stadionului se intrerupe in dreptul hotelului. Arhitectul Adrian Borda sustine ca primaria ar trebui sa recupereze bucata de alee, deoarece este vorba de domeniu public.

Aleea centrala a Parcului Central este intrerupta in dreptul Hotelului Sport din Cluj-apoca. De curand, primaria a reabilitat Aleea Stadionului si a refacut si trotuarelele si aleile pietonale. Lucrarile au fost finalizate, insa o portiune de cativa metri, aflata in fata hotelului, a ramas nereabilitata.

Practic, proprietarii hotelului, societatea Unita Turism, si-au delimitat intrarea in hotel cu stalpisori, astfel ca nu s-a putut interveni cu lucrari de asfaltare. Trotuarul din fata hotelului a ramas betonat, in timp pe ce restul aleii s-a turnat asfalt.

Primaria spune ca nu au fost lasati sa intervina.

“Zona la care faceti referire nu se afla in domeniul public al municipiului, ci este in proprietate privata, prin urmare Primaria nu este in masura sa realizeze lucrari pe aceasta portiune de teren”, arata reprezentantii biroului mass-media.

Pe de alta parte, arhitectul Adrian Borda spune ca Legea Cadastrului ii permite primariei sa recupereze bucata de alee, deoarece administratorul hotelului a intabulat-o, desi a fost vorba de domeniu public.

“Au reusit sa inbtrerupa aleea centrala a parcului, in dreptul hotelului. Au avut tupeul sa se intabuleze pe spatiu public, se pare ca Primaria Cluj-Napoca nu are nicio problema. Practic, in mijlocul aleii si-au asezat proprietatea si au facut parcare, iar alaturi au intrerupt pietonala. In mod normal, asa spune Legea Cadastrului: daca s-a intabulat terenul pe proprietatea altuia, trebuie sa il dai in judecata. Primaria ar trebui sa ii dea in judecata, sa isi recupereze bucata de alee”, spune arhitectul Adrian Borda.

Reprezentantii Unita Turism nu au putut fi contactati.

 

 

 

 

Adauga comentariu