Union Co Cluj-Napoca a făcut, în 2019, profit de 96.000 euro din extragerea de metale prețioase din deșeuri electronice și vânzare de produse IT

Union Co, firmă care face parte din grupul Union, are obiect de activitate comerț cu ridicata al calculatoarelor, produselor periferice și software-ului. Cea mai recentă activitate a companiei este cea de colectare și reciclare a deșeurilor electronice prin extragerea de metale prețioase din acestea.

Union Co a rulat, în 2019, venituri totale de peste 3,8 milioane euro, mai mult cu peste 1 milion euro față de anul 2018. Veniturile totale din anul 2019 sunt cele mai mari din istoria firmei. În perioada 2012 – 2017, compania a avut o cifră de afaceri care s-a „învârtit” în jurul valorii de 2,7 milioane euro. În 2004, primul an de activitate, firma clujeană a avut o cifră de afaceri de 35 mii euro.

2019 a avut un an foarte bun și în ceea ce privește profitul net. Astfel, în urmă cu doi ani, Union Co a declarat un profit net de peste 96 mii euro, față de 18 mii euro în anul 2018. De altfel, profitul din 2019 este cel mai mare de la înființare până în 2019. În urmă cu trei ani, firma clujeană a avut profit net de 21.400 euro. Un profit net mai mare, 43 mii euro, a declarat în 2014. În primul an de activitate, Union Co a avut un câștig net de 4.600 euro.

Union Co și-a început activitatea cu 3 angajați, iar anul trecut avea 20.

Unicul asociat și administrator al Union Co este Agnes Dezso.

Union Co face parte din Grupul Union format din Union Co și Union Protection. Union Co a fost înființată în anul 2004, oferind de-a lungul timpului diverse servicii si produse IT în domeniul public și în cel privat (service IT, componente de calculator, calculatoare, laptopuri, imprimante, cartușe, etc). Cea mai recentă activitate a companiei este cea de colectare și reciclare a deșeurilor electronice prin extragerea de metale prețioase din acestea. Echipa Union Co este formată din comercianți, specialiști IT și chimiști.

Unul dintre proiectele companiei vizează implementarea tehnologiei de recuperare a metalelor din grupa platinei conținute în convertori catalitici auto.

Adauga comentariu