Unica soluție pentru aglomerația din Cluj: trenul metropolitan și metroul. Boc: “Trebuie să trecem la palierul următor, la problemele mari, care necesită colaborare”

Traficul din oraș nu lasă prea multe soluții administrației clujene. Aglomerația zilnică a fost confirmată până și de primarul Emil Boc (ceea ce înseamnă că, oficial, blocajul din trafic a fost recunoscut), care s-a referit la această problemă majoră din Cluj-Napoca. Edilul clujean a afirmat recent, fiind invitat la un post de radio local, că singura soluție pentru decongestionarea traficului rămâne, totuși, trenul metropolitan și metroul. Acestea sunt singurele opțiuni rămase. Singurele opțiuni care vor rezolva problema aglomerației urbane. Culmea este că acestea pot funcționa în paralel. 

CITEȘTE ȘIOrașul celor trei proiecte SF: centură metropolitană, tren metropolitan și metrou. e-Mil Boc vrea interconectarea regională a Vestului, dar n-a reușit să unească comunele de Cluj

Metroul ar reprezenta prima investiție majoră. 

Trenul metropolitan, odată în plus, va elibera orașul de mașini și-l va transforma într-un spațiu mai liber. 

Conform lui Emil Boc, a sosit momentul oportun pentru a trece la subiectele mari, de anvergură, proiectele care au fost neglijate cu anii, vor prinde contur, în sfârșit, sub administrația lui Boc.

Trebuie să trecem la palierul următor, la problemele mari, care necesită colaborare.

 Și la noi, la Cluj, proiectul trenului metropolitan pornește de la nucleul său, metroul.

Evident, el trebuie continuat și în afara Clujului, pregătim asocierea cu autoritățile din Jucu, Gilău, Florești, Apahida, Baciu și Bonțida pentru a găsi soluții.

Vrem să avem o structură de suprafață care să ne permită să rezolvăm două probleme:

conectivitatea în interiorul Clujului, pentru că ne confruntăm cu supraaglomerarea urbană, congestia traficului, dar și mobilitatea urbană pentru întreaga zonă pe termen mediu-lung.

În UE unii fac aceste lucrări de 20-30 de ani, acolo se vorbește mult despre importanța dezvoltării fiecărei comunități”, a declarat Emil Boc.

Implicat din plin deja în cadrul Alianței Vestului, nevoit să dezmintă acuzațiile de ”separatism” în An Centenar, Boc a precizat că o asemenea colaborare va avea efecte benefice pe plan regional. 

Prin urmare, pe agenda primarului clujean au fost înscrise deja problemele mari – metroul, trenul metropolitan, dar și cele regionale.

Cu observația că ”asocierea” cu autoritățile din comunele învecinate Clujului, pentru realizarea trenului metropolitan, abia urmează.

Proiectele mari se realizează simultan.

Iar acest aspect a fost susținut, cu un alt prilej, chiar de Emil Boc:

  ”Sunt proiecte mari la care lucrăm pe bucățele”.

 

 

 

Adauga comentariu