UNGUREANU: „Voi solicita Corpului de Control al Ministerului Sănătății să verifice urgent modul în care este manageriat Spitalul Județean”

Dezvăluirile realizate de către deputatul clujean, Emanuel Ungureanu, vicepreședinte în cadrul Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, continuă. După ce în repetate rânduri, deputatul clujean a surprins imaginile nepăsării și ale resemnării din unitățile sanitare clujene, recent, Emanuel Ungureanu a făcut și o vizită în județul Hunedoara, de unde a transmis alte imagini, cu puternic impact emoțional, din interiorul Spitalului Județean din Deva.

Aparatura medicală de aici este veche de peste patruzeci de ani, iar tuberculoza și gripa au cale liberă...

Ca urmare a situației deplorabile constatate la Spitalul Județean din Deva, deputatul clujean Emanuel Ungureanu a declarat că va face o solicitare oficială către Corpul de Control al Ministerului Sănătății pentru verificări suplimentare în privința managementului din acest spital.

”Atenție, imagini care vă pot afecta emoțional!

Imagini incredibile cu aparatură veche de peste 40 de ani la secția de Pneumologie din cadrul Spitalului Judetean Deva!

Cu această aparatură din anii 1977, medicii de pe această secție trebuie să diagnosticheze inclusiv tuberculoza.
Urmăriți dialogul halucinant pe care l-am deschis cu unul dintre doctorii minunați de pe această secție, Lucia Bulugean, care, cu resurse minime, în condiții groaznice, îngrijește cum știe ea mai bine bolnavii cu boli grave de plămânii din județul Hunedoara.

Voi solicita luni Corpului de Control al Ministerului Sănătății să verifice urgent modul în care este manageriat Spitalul Județean din Deva.

Voi solicita ministrului Sănătății, Sorina Pintea, să aloce urgent sumele necesare pentru a înlocui aparatura învechită de pe această secție.

Atenție, din nou la imagini, personalul care manipulează aceste vechituri este supus unor radiații extrem de periculoase, cu consecințe dramatice asupra stării lor de sănătate!”, a notat Emanuel Ungureanu pe pagina sa de socializare.

În mod constant, Emanuel Ungureanu a făcut publice fie relațiile și interesele toxice din sfera medicinei clujene, lipsa dotărilor și subfinanțarea, precum și condițiile improprii de la Serviciul de Anatomopatologie din Spitalul Județean Cluj.

CITEȘTE ȘIEmanuel Ungureanu, la Serviciul de Anatomopatologie: “Într-un loc unde nu ar supraviețui nici șobolanii, sunt obligați să lucreze oameni” VIDEO

CITEȘTE ȘIVIDEO Achiziții suspecte la Spitalul Județean Cluj. Emanuel Ungureanu: “Aștept acțiuni ferme ale Ministerului Sănătății care să oprească jaful generalizat din sistemul sanitar!”

VIDEO Emanuel Ungureanu, despre "jaful generalizat” din sistemul sanitar: "Colcăie același grup de indivizi care se protejează reciproc pentru a ascunde neregulile și fraudele”

”Jale mare! 

Băi fără săpun la Spitalul Județean din Deva!

În plină epidemie de gripă, băile spitalului din Deva nu au săpun dezinfectant.

Am întrebat la intrarea în spital, la biroul internări, unde aș putea să folosesc o baie...

Am fost îndrumat la o baie care avea folosință comună, pacienți, aparținători și persoane cu handicap.

Baia pentru personal era închisă frumos cu cheia.

Imaginile sunt grăitoare, baia este murdară, wc-ul fără colac și lângă chiuvetă nu era niciun fel de dezinfectant sau săpun pentru mâini!!!

Așa arată o baie la un spital intr-un oraș reședință de județ, în plină epidemie de gripă și asta în corpul renovat al spitalului, de fapt, spoit”, remarcă deputatul clujean. 

 

sursa foto&video: emanuel ungureanu facebook

Adauga comentariu