Ungureanu: „Statul mafiot a alungat 15.000 de medici, un genocid pentru care nu răspunde nimeni”

„Situația medicilor în UPU este catastrofală, presiunile la care sunt supuși de foarte mulți cetățeni cu adevărat iresponsabili, care își bat joc de ideea de Urgență, este uriașă”, notează deputatul clujean Emanuel Ungureanu. Ultimul caz de acest gen a fost semnalat de către un medic urgentist din cadrul Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Clinic de Urgență Craiova, care reclamă faptul că după o gardă extenuantă este nevoit să consulte pacienți printre înjurături și amenințări. 

„Am avut o gardă minunată... Am fost înjurată, amenințată, supusă traficului de influență, presiunii de a rezolva cazuri fără investigații corespunzătoare, deși lucrez în UPU unde sunt protejată (de paznici sexagenari, cu AVC) avem CT (nefuncțional de două luni), radiologie, toți pacienții (fără pile) sunt egali și nimeni nu încearcă să-mi influențeze actul medical!”, notează într-o cheie ironic medicul Doriana Mustafa.

În acest sens, vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, Emanuel Ungureanu, a reacționat, semnalând criza cu care se confruntă unitățile de primiri urgențe: din cauza lipsei de personal, medicii care sunt prinși în gărzi de câte 24 de ore devin victimele înjurăturilor, agresiunilor și presiunii cetățenilor. 

Iată de ce Ungureanu a anunțat că va iniția o campanie de informare a cetățenilor cu privire la rolul pe care îl au medicii urgentiști:

„UPU înseamnă, URGENȚĂ, NU Policlinică fără plată!

Situația medicilor în UPU este catastrofală, presiunile la care sunt supuși de foarte mulți cetățeni cu adevărat iresponsabili, care își bat joc de ideea de Urgență, este uriașă.

Voi declanșa peste câteva zile o campanie susținută de informare a cetățenilor cu privire la rolul pe care il are Unitatea de Primiri Urgențe si medicul urgentist.

Trăim o dramă ca națiune, statul mafiot a alungat 15000 de medici în ultimii 13 ani, un genocid pentru care nu răspunde nimeni.

Este obligatoriu să ne mobilizăm in jurul medicilor profesioniști și de caracter si să-i ferim de abuzuri și epuizare.

Parte din lupta noastră pentru supravietuire, ca națiune”, a notat Emanuel Ungureanu. 

Medicul craiovean Doriana Mustafa povestește cum a fost amenințată de către un medic urolog. Doctorul a venit la spital cu fiul său și avea pretenția ca imediat să i se ofere ajutor, deși în sala de așteptare erau pacienți cu reale urgențe, după cum relatează reporter24.info

„Pacienți bolnavi de luni sau ani, nerăbdători să fie investigați, mulți bătuți, mulți băuți, chiar și un medic urolog ce m-a amenințat, cerându-mi să-i suturez o plagă fiului său de 18 ani, chiar din minutul în care a intrat în UPU. Pacienții gravi tac, nu au putere să fie revendicativi, cei mai dezavantajați în fața sistemului. Toată lumea cere atenție instant deși eu am doar două mâini, două urechi, doi ochi și, din păcate, un singur cap. O zi minunată!!! Sper ca mâine să am din nou putere…”, încheie medicul postarea.

Adauga comentariu