Ungureanu: „Facem spitale noi!” Un nou HUB medical pe amplasamentul fostei Unități Militare din Florești

„Le-am promis clujenilor ca înainte de terminarea mandatului, am spus că voi indica o locație nouă pentru un HUB medical, într-o zonă mare de 40 de ha, care este la ieșirea din Cluj, vechea Unitate Militară Florești, un teren care poate fi transferat prin Hotărâre de Guvern și voi face această solicitare săptămâna viitoare. Dacă până acum m-ați văzut vorbind despre neregulile din spitale și sistemul sanitar, fiind în opoziție, am spus că abia aștept și m-am ținut de cuvânt, să vă arăt soluțiile pe care le avem, terenurile pe care putem construi și sursele de finanțare”, a declarat deputatul Emanuel Ungureanu.

„La ieșirea din Cluj, 40 de hectare, este o zonă abandonată, este un teren nefolosit.

Aici, pe această suprafață de 40 de ha care este absolut abandonată, putem trece acest teren din proprietatea Armatei, un teren „pârloagă”, și să facem aici un HUB medical”, a adăugat parlamentarul.

Ungureanu propune ca situația problematică a Secției de Neurochirurgie, aflată într-o clădire cu o vechime de peste un secol, să fie rezolvată prin dezvoltarea pe cele 40 de ha de la ieșirea din Cluj a unui Centru de Excelență în Neurochirurgie, cu zone de cercetare, un campus pentru studenții la medicină, cu condiții de cazare foarte bune și locuințe pentru medici. 

Iar Spitalul de Boli Infecțioase să se extindă în zona unde se află medicina muncii, cu două clădiri mai mici pentru reabilitarea celor cu atac vascular cerebral, partea de paleație de care Clujul dispune în mică măsură și la costuri foarte mari, după cum apreciază Emanuel Ungureanu în intervenția live de pe pagina sa de socializare. 


sursa captură: emanuelungureanu/facebook.com

„Facem spitale noi!

Ultimul proiect pentru comunitate din primul meu mandat de deputat pentru Cluj!

Trecerea prin Hotărâre de Guvern a peste 40 de hectare din proprietatea Ministerului Apărării Naționale în proprietatea Consiliului Județean Cluj - destinație-HUB medical.

Aici, la ieșirea din Cluj dispre Oradea, avem o suprafață generoasă de 40 de hectare perfecte pentru construirea unui HUB medical uriaș care să cuprindă: un campus studențesc pentru UMF Cluj, locuințe pentru medicii din Cluj-Napoca, un nou spital de Neurochirurgie, o maternitate nouă și o Unitate de Primiri Urgență la cele mai înalte standarde și nu în ultimul rând un Centru de Reabilitare Neuro-Motorie pentru pacienții care au suferit de AVC sau care au nevoie de îngrijire paleativă!”, a notat deputatul Ungureanu. 

Acesta a susținut că săptămâna viitoare, după învestirea noului guvern, va înainta pe masa Guvernului acest proiect vital pentru sănătatea clujenilor și nu numai.

De altfel, în calitate de deputat de Cluj, Emanuel Ungureanu a propus și câteva soluții pentru realizarea Spitalului Pediatric din Borhanci, precum și pentru realizarea unei noi maternități, pe o suprafață de 5.000 mp.

CITEȘTE ȘIUngureanu: „Un oraș bogat, precum Clujul, poate face o maternitate de la zero, la standarde europene, ACUM!”

 

 

Adauga comentariu