UNGUREANU, despre „marele FURT” de la Spitalul POLARIS: „Locul este pustiu. Escrocheria merge mai departe. Între timp, clica PNL a făcut poze cu paturile goale de la Polivalentă”

Perioada stării de urgență pare să fie una extrem de prolifică pentru autoritățile liberale clujene, care sub pretextul luptei anti-Covid încheie afaceri din bani publici, iar dedesubturile intereselor ascunse încep a ieși la iveală. 

Deputaul clujean Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, a surprins, joi, modul în care se desfășoară activitatea de suport a luptei anti-Covid în cadrul Spitalului Polaris, centrul medical din Suceagu, care înregistra de ani de zile pierderi, și pe care președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a decis să-l implice în combaterea pandemiei de coronavirus, alocând pentru acest spital o chirie de 18.000 de euro pe lună. 

CITEȘTE ȘIOFICIAL - Spitalul Polaris, preluat de Consiliul Județean pentru o chirie lunară de 80.000 lei

Culmea, deși decizia administrației județene a fost semnată încă din Martie 2020, Spitalul Polaris este în continuare pustiu.

Acesta a fost integrat în lupta anti-Covid doar în acte. 

De fapt, după cum a scris Ziar de Cluj, cca 200 de cadre medicale din acest centru medical urmau să fie puse pe liber, iar spitalul se va reprofila spre alte zone, în calitate de firmă de inchiriat secții de chirurgie contra cost.

CITEȘTE ȘI: Aproape 200 de cadre medicale din Spitalul Polaris urmează să fie concediate. Centrul medical se reprofilează pentru a oferi spații spre închiriere

După semnarea contractului între Consiliul Județean Cluj și Spitalul Polaris Medical, Polaris urma să devină o extensie a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca. În acest fel ar fi trebuit să crească adresabilitatea către serviciile medicale destinate pacienţilor cu COVID-19 prin suplimentarea cu 180 de locuri.

Valoarea chiriei lunare plătită de Consiliul Judeţean Cluj, potrivit evaluării unui expert al Asociaţiei Naţionale a Evaluatorilor Autorizaţi din România (ANEVAR), este de 80.000 lei + TVA, lunar, echivalentul a aproximativ 2 euro/metru pătrat.

Însă, după cum nota recent Dr. Adrian Catinean, Șef de Lucrări UMF „Iuliu Hațieganu”, în cazul spitalului Polaris interesul pentru profit depășește cu mult necesitatea consolidării unei echipe medicale, aspect ce face ca sub aparența binelui public, centrele medicale și spitalele să nu fie decât niște instrumente de business.

CITEȘTE ȘI: „Afacerea” POLARIS: „Lucrurile au fost centrate pe profit, nu pe implementarea unui concept inovator sau construirea unei echipe medicale performante”

Emanuel Ungureanu a surprins în imagini, în urma unei vizite efectuate joi la Spitalul Polaris din Suceagu, un spațiu pustiu, părăsit și cu ușile închise. 

Din imaginile prezentate de deputatul clujean, centrul medical Polaris, care este subvenționat acum prin bani publici de către Consiliul Județean Cluj, este departe de orice implicare în lupta anti-Covid.

„Marele FURT din bani publici de la Polaris!

Consiliul Județean Cluj a anunțat triumfal acum câteva zile că a închiriat pe trei luni Spitalul Polaris.
18.000 de euro pe lună.

Pretextul, lupta Covid.

Astăzi, 7 mai 2020, locul este pustiu.

Escrocheria pusă la cale de conducerea Polaris merge mai departe.

În data de 6.05. 2020 managerul Polaris, Tudor Socea a notificat personalul că nu vor mai fi angajați sub nicio formă de către entitatea privată numită Polaris.

Țeapă pentru peste 160 de oameni.

Între timp, CLICA PNL care este stăpână peste Cluj de peste 15 ani a făcut poze cu paturile goale din Sala Polivalentă.

CITEȘTE ȘISpitalul de carton din Sala Polivalentă. Cât de siguri sunt pereții din punct de vedere sanitar? - FOTO & VIDEO

Au primit mii de like-uri de la oameni care mai cred acest clan mincinos.

De ce a mai fost închiriat Polaris dacă Sala Polivalentă a fost aranjată frumos pentru fotografii sub același pretext Covid 19?

Singura soluție logică care putea veni din partea statului român către Polaris în context epidemiologic era rechiziționarea sau o ofertă SERIOASĂ de cumpărare a Polaris.

Spitalul de Boli Infecțioase Cluj poate integra perfect această clădire, cu TOT PERSONALUL de aici în conditiile în care Ministerul Sănătății face o ofertă de cumpărare a clădirii de la familia Socea.

Familia Socea însă nu vrea să vândă, vrea, în contextul Covid 19 să profite de conjunctura epidemiologică pentru a scăpa de bolnavi și personal cu pagube minime.

Evacuarea forțată a peste 50 de bolnavi de aici, în 24 martie a făcut o victimă.

Ieri a murit doamna Botiz.

În timp ce Socea le spunea angajaților că este forțat să evacueze clădirea printr-un ordin al lui Arafat, el își pregătea în secret reconvertirea afacerii.

Chirurgii Eniu și Coman sunt pregătiți să care în stilul Lucan pacienții de la stat la privat pentru a fi jumuliți de bani la Polaris.

Între timp, pe banii Consiliului Județean Cluj, bani publici, Socea câștigă timp pentru noua lui afacere.

În numele doamnei Botiz, domnule Socea și în interes public, voi descoperi toate mizeriile care stau in spatele afacerii Polaris.

Promit!

GOLANILOR!”, a notat vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, Emanuel Ungureanu, pe pagina sa de socializare

sursa: emanuelungureanu/facebook.com

Adauga comentariu