Unei clujence însărcinată aflată în carantină i se refuză consultul medical de specialitate: ”În contextul epidemiologic, se consideră a nu fi o urgență”

Urmare a materialului publicat de Ziar de Cluj (Carantina din clădirea Medicinii Muncii este o infecţie. A recepţionat spaţiul prefectul Clujului înainte de a se lăuda în mass media că acolo s-a igienizat?) pacienta a fost anunțată ca i se va trimite o Ambulanță să fie dusă pentru control de specialitate. Aceasta a fost transportată la Clinica Ginecologie 1, unde medicii au refuzat să o consulte, argumentând că nu reprezintă o urgență și că în condițiile epidemiologe actuale poate aștepta până la ieșirea din carantină. 

”Am așteptat în ambulanță, nu a venit nici un medic să mă vadă. Medicii de acolo au zis că nu știau că urmează să vin, pe ei nu i-a anunțat nimeni. Au refuzat să mă consulte, mi-au transmis să mă întorc după ce se încheie perioada de carantină. Am fost adusă cu ambulanța înapoi la centrul de carantină. Dacă copilul meu nu se dezvoltă sau e sarcină extrauterină, eu pe cine trag la răspundere?”, ne-a dezvăluit clujeanca.

Clujeanca a primit și o scrisoare medicală în acest sens:

Medicii din cadrul Clinicii de Ginecologie 1 sunt și ei speriați de riscul mare la care se expun dacă intră în contact cu cineva care are virusul COVID-19. Lor nu li s-au furnizat echipamentele necesare care să îi protejeze de o posibilă infectare.

Ce mai susţine Golea acum, că medicii sunt isterici? Noi credem că dacă copilul acestei femei pățește ceva, Golea ar trebui să aibă dosar penal pentru zădărnicirea drepturilor pacientului.

Citește și:

Adela Golea despre cadrele medicale care se plâng de lipsa echipamentelor de protecție în Spitalul Județean Cluj: ”isterici și paranoici”

Ungureanu atrăgea atenția tocmai asupra lipsei echipamentelor de protecție din cadrul Clinicii Ginecologie 1. Personalul medical de acolo a făcut apel pe Facebook pentru a primi donații de echipamente. Ginecologie 1 a fost anunțată drept clinica ce va prelua pacientele suspecte de COVID-19, dar au fost lăsați complet neechipați pentru a putea trata aceste paciente. Medicii de acolo își fac și ei griji pentru sănătatea lor și a familiilor. Datorită faptului că spitalele sunt total nepregătite pentru această epidemie, viitoarea mămică aflată în izolare va trebui să aștepte încă 12 zile să știe dacă sarcina ei evoluează așa cum ar trebui.

Prefectul județului Cluj a declarat că doamna nu știe dacă e gravidă și dorea să îi fie confirmată sarcina, asta deși ea susține că are trei teste de sarcină făcute, toate pozitive. 

”Doamna a fost dusă la Ginecologie când a solicitat ambulanta. S a constatat că nu are niciun simptom clinic. Înțeleg că nu se știe nici dacă e gravidă și dorea să i se confirme sarcina. Asta va putea face după ce iese din carantina. Mai acuza și o durere in călcâi î, însă acest lucru totuși nu s a considerat a fi o urgenta majoră, astfel că a fost transportată înapoi în carantină”, a transmis prefectul.

Adauga comentariu