Undiţa electorală a lui Emil Boc de pescuit guvizi cu drept de vot

Din faţa unui microfon prietenos, într-un cadru organizat de asemenea manieră încât să nu fie incomodat de întrebări dinspre populime, Emil Boc a susținut că diferențele dintre PSD și PNL sunt date de modul în care cele două partide guvernează țara. Pentru a exemplifica, a scos de la naftalină proverbul chinezesc: „Dă-i unui om un peşte şi îl hrăneşti toată ziua. Învaţă-l să pescuiască şi îl hrăneşti toată viaţa”. Există şi varianta: „Dacă-i dai unui om flămând un peşte, se va sătura o zi. Dar dacă-l înveţi să pescuiască, se va sătura întreaga viaţă.”

Înţelesul este acelaşi. Esenţial din băgarea în seamă a lui Emil Boc este faptul că recunoaşte că „nu sunt îngeri” la PNL. De restul, gargară.

Vezi, Doamne, PNL guvernează învăţând oamenii cum să prindă peşte, în timp ce PSD guvernează oferind peştişori.

De la atâta învăţare penelistă (e fain cum a devenit Boc apărătorul celor care-l scuipau pe chelie pe când era prim ministru!), s-au înmulţit sinecurile lipitorilor de afişe ai partidului în pita banului public, nu? I-au învăţat cum să pescuiască slujbe de tăiat frunze la câini şi frecat menta, precum şi afaceri numai cu bugetele statului. De la atâta învăţare cu undiţa şi cu pescuitul, de jur împrejurul lui Boc sunt numai nepoţei, nepoţele, pilele, cunoştinţele şi relaţiile de partid, nu?

Zice Emil Boc (citez): „Aștept ca România să aibă un guvern stabil cu PNL în centru pentru perioada 2020-2024. E șansa finală a României de modernizare, după atâția ani de pesedism, care au ținut țara într-un fel de sărăcie.”

Atâţia ani de pesedism, Maestre? De parcă nici la guvernare nu aţi fost împreună şi nu aţi conlucrat la nemodernizarea României, înghiţind broaşte râioase şi acceptând soluţii imorale numai ca să o puneţi să aibă „succesuri” Elena Băsescu în Parlamentul European – trimisă acolo prin „donarea” la ordin a 5% din procentele PD-L al cărui şef umil eraţi...

Dar ia să vedem noi cum se stă cu pesedismul ultimilor 30 de ani. Că şi Iohannis a zis, întrebat ce explicație are pentru rata ridicată a deceselor în cazurile pacienților români infectați cu noul coronavirus, că sistemul sanitar este slab pentru că „20 și ceva de ani România a fost condusă de PSD”.

Păi, măcar din 2009 și până în 2014 Iohannis şi ai lui liberali au guvernat de mânuță și limbuță cu PSD în Uniunea Stalinist Leninstă. Prin urmare, sunt copărtaș la măcar 5 ani de crime în Sănătate.

Ia să vedem ce zice Istoria când nu e transformată propagandistic în isterie:

Între 1990 - 1992, nițel CPUN în care, de-a valma, toți „salvatorii” Patriei au vociferat pe bani frumoși și nemunciți. Ţara a fost condusă de Petre Roman până în septembrie 91 (a patra mineriadă); alde Dinu Puturicu și Trădătoriceanu, zbăteau tot felul de aripioare din PNL la guvernare. La fel au făcut sub Vodcăroiu până în 1994.

Între 1994 - 1996: PATRULATERUL ROȘU. Liberalii au rămas cu toți secretarii de stat la guvernare. Deja avem 6 ani în care PSD sub formele sale de FSN și FDSN nu prea a fost singur la jaf la drumul mare, ci de mână cu toți politrucii, activiștii și securiștii lui Ceaușescu. Averea din care mulți și-au făcut studiile de oameni noi în politică provine din devalizărle publice ale acelei perioade.

Între 1996 - 2000: Convenția Democratică din România ne-a dat 10.000 de specialiști în devalizare mascată în privatizare. N-am văzut nici picior de PSD, transformat deja în PDSR în cei patru ani în care Umilică Constantinescu „a fost învins” „de servicii”. Iaca 4 ani de jaf pur, fără PSD - chit că Șparlamentul era dominat de aceștia.

Între 2000 - 2004: MĂTUȘA TAMARA. Clar 4 ani curați în care PSD s-a manifestat în toată plenitudinea științei politicienilor săi de a jefui până și oul de sub cloșcă.

Între 2004 - 2014: TRAIAN BĂSESCU (că în afară de Trădătoriceanu nici un alt premier, că e Boc, că e MRU, n-au fost de capul lor). Trădătoriceanu a guvernat făcând praf tot ce se putea face (duduind economia) de braț cu PSD. Mai ales de la puciul din 2006. Apoi PD-L (acum mari liberali), de braț cu PSD, au guvernat cam 1 an. După care, să zicem că, din 2009 până în 2012, au jefuit Patria cei din PD-L și aliații. Iaca încă 8 ani în care PSD nu a jefuit singur.

Din 2012, PNL și PSD își bat joc de România până în 2015 (debarcarea #Colectiv a lui Ponta). 1 an PNL se joacă de ruptul Uniunii Stalinist Leniniste. Iaca încă 2 ani de jaf colectiv și 1 an de jaf exclusiv PSD.

Între 2016 - 2020: KLAUN CIOLANNIS UNU și KLAUN CIOLANNIS DOI. Cel care a dat șansă după șansă PSD să-și numească premierul timp de 3 ani. Iaca 3 ani de jaf pur PSD. Şi încă 1 an de jaf pur PNL.

Haideţi să facem adunarea:

- jaf colectiv, în COMPLICITATE cu PSD: 16 ani din cei 30.

- jaf colectiv, FĂRĂ PSD, dar cu PNL: 4 ani din 30

- jaf pur PSD: 7 ani din 30.

- jaf pur PNL: 3 ani din 30.

Prin urmare, s-a furat mai cu spor în gașcă, indiferent de culoarea politică.

Şi mai zice Boc, citez: „Eu n-am nimic cu PSD-ul, dar mentalitățile care sunt în spate mă deranjează: practici care țin de a menține oameni în sărăcie, de a acționa împotriva justiției, împotriva statului de drept, de a cultiva la infinit senzația că împărțind plăcinta fără să producem ceva nu poate fi o soluție.  Împarți plăcinta, dar la un moment dat se termină.”

De 30 de ani se tot termină, deşi au tăiat din ea, de-a valma, toţi politrucii Patriei. Io-te, Maestre, unde era spuma liberalismului acum 5 ani şi cum mai vota măriri de pensii şi de salarii cu foarte mare atenţie şi îngrijorare faţă de buget!

Zicea Alina Gorghiu: "Am votat majorarea salariilor bugetarilor, așteptăm de la noul Guvern un studiu de impact".

Nu cumva se aştepta undiţa electorală de pescuit guvizi cu drept de vot?

Când vă veți trezi şi cu acest Guvern la ușă zicând: "ne dați ori nu ne dați?" - abia atunci va fi fiind adevăratul Halloween.

Şi, gata!

Adauga comentariu