Unde va faceti cumparaturile pe ultima suta de metri

Marea majoritate a romanilor postesc un an intreg pentru a avea pe masa de sarbatori toate bunatatile. Multi dintre locuitorii municipiului Cluj-Napoca si-au amanat cumparaturile din acest sfarsit de an pana in ultimul moment. Acest fapt duce la aglomeratie in trafic, nervi la volan si de multe ori certuri ca la usa cortului pe promotii. Comerciantii ofera in aceasta perioada discounturi la produse de pana la 75% fapt de care pot profita cei intarziati.

In zonele din oras unde sunt deschise sueprmarket-uri traficul autovehiculelor este infernal. Motivul se datoreaza celor care si-au lasat pe ultima suta de metri cumparaturile pentru masa de Craciun. Astfel la Polus parcarea devine, dupa orele amiezii, incet incet neincapatoare, iar coloana de masini se intinde pana pe drumul principal. Pentru cei care au cumparat pana ieri din Polus sansele de a-si petrece un Craciun in stil suedez poate deveni un vis pe cale sa se adevereasca. Clientii magazinelor din mall-ul din zona de vest a orasului au sansa sa castige unul dintre cele doua premii puse in joc si anume un autoturism Volvo 40 si altul XC 60. Totodata o buna parte dintre magazinele aflate in incinta mall-ului din Floresti le ofera celor care au intarziat sa cumepre cadouri reduceri importante. Discountul oferit de comercianti poate ajunge pana la un procent de 75% din valoarea produsului. Exista si agenti economici care ofera produse in schimbul unor valori mai mari a cumparaturilor. Astfel pentru cumparaturi mai mari de 250 lei poti primi un port visit.

Batalia cea mai mare se duce insa in hipermarket acolo unde nu ai loc sa arunci un ac. La Carrefour programul de functionare este astazi pana la ora 23.00 iar maine, in Ajunul Craciunului doar pana la ora 19.00.

"Am tot umblat prin oras dupa cadouri dar pana al urma am ajuns la mall. Aici le gasesti pe toate. Nu vreau ceva deosebit insa cel putin am loc de parcare in centrul orasului nu prea ai unde parca iar magazinele sunt destul de indepartate unul de altul. Pentru masa de Craciun am venit azi. Vroiam sa fie toate produsele proaspete" a declarat Cristina M.

In cartierul Manastur la Kaufland marea majoritate a celor care merg sunt persaone mai in varsta. Acestea considera ca pentru bugetul alocat Craciunului sunt mai bune preturile iar marfa e proaspata si diversificata. O mare problema insa sunt cersetorii care au impanzit zonele de cariucioare si incearca sa iti smulga 50 de bani ca sa iti aduca un carucior de cumparaturi gol. Programul de functioanre al magazinelor Kaufland este asemanator cu al celorlalte supermarketuri insa in Ajunul Craciunului vor fi deschise doar pana la ora 18.00.

"Apoi eu is obisnuit sa vin aci. De cand s-a deschis tot aci imi fac cumparaturile. E marfa buna si ieftina. Da e plin de tigani uite-te la ei cum vin al tine si se milogesc. Ar terbui sa vina aia de la politie sa ii duca de aci. Mai am doi copii unu in Germania si altu in Franta d-apoi aia muncesc nu ca astia de pe aci.  Pentru ce imi trebuie mie si al baba mea e numa bine si stam si aproape. O sa vina nepotii in vizita si le plac prajiturile pe care la face sotia", a afirmat Grigore S.

La Iulius Mall aceeasi agitatie ca peste tot in oras. Scrasnit de roti in parking, masini lasate la voia intamplarii si multa lume care alearga de la un magazin la altul. Cei care au ales sa isi faca in aceste zile cumparaturile la Iulius Mall au sansa de a castiga fie o cabana de lemn, fie un Mercedes GLK.Castigatorii vor fi desemnati in urma extragerii care va avea loc in Ajunul Craciunului. In hipermarketul Auchan aflat in interiorul Iulius Mall clujenii isi pot achizitiona cele necesare sarbatorilor pana la miezul noptii iar maine pana la ora 22.00

Nici la Billa, Lidl sau Profi nu este mai liniste. Cumparatori pe ultima suta de metri asteapta minute in sir la case. Unele persoane ies din rand pentru ca au uitat sa cumpere tot ce era trecut pe lsita cu cele necesare. 

"Am uitat sa cumpar piper si muraturi. Nu e o tragedie insa noi gatim mult cu piper iar muraturile nu pot sa lipseasca la Craciun", a declarat un barbat care tocmai ce isi parasise randul la casa.  

La Billa programul de lucru este astazi pana la ora 23.00 iar maine pana la 18.00. Tot pana la 23.00 este deschis si la magazinele Lidl insa programul de maine se incheie la ora 19.00. Cei de la Profi au portile deschise pentru pentru public  pana la miezul noptii iar mainepana la 19.00

Pentru cei care inca nu s-au hotarat ce cadouri sa cumpere persoanelor dragi cu ocazia sarbatorilor de iarna au mai putin de o zi in care sa se decida. 

Adauga comentariu