Unde a dispărut Gheorghe Șurubaru? City managerul Clujului este de nevăzut de mai bine de 6 luni

Gheorghe Șurubaru, fostul viceprimar al municipiului, ajuns city manager în vara anului trecut după un concurs la care a participat practic singur, teoretic cu încă un candidat (declarat respins pentru neîndeplinirea condițiilor), nu a mai fost văzut în viața publică a urbei de la preluarea postului de administrator public în aparatul de specialitate al primarului. 

Ziar de Cluj este primul și singurul care a sesizat în aceste zile dispariția city managerului, probabil și pentru că în orașul nostru, dintotdeauna neadministrat, funcția de conducere de administrator public este una inodoră, incoloră, insipidă și, mai ales, invizibilă, prin însăși natura ei. Într-un oraș precum Clujul, care se dezvoltă de peste două decenii, dar mai ales în ultimul, la modul haotic, arbitrar, după cum bate vântul intereselor private, nimeni nu se mai întreabă unde este și ce face administratorul public pentru că este evident că nu prea face oricum nimic.

Noi, însă, pentru că știm că Primăria – cu care avem o relație de comunicare ireproșabilă! -  ne citește ca pe Biblie, suntem preocupați de existența city managerului și sperăm că e bine, sănătos și cu putere de muncă! 

Printre atribuțiile pe care le-ar avea Gheorghe Șurubaru în noua funcție în care a fost numit prin dispoziția primarului Emil Boc – dacă nu ar fi dispărut definitiv și iremediabil, nu se știe unde și de ce – ar fi coordonarea aparatului de specialitate al primarului și a serviciilor publice de interes local, precum și proiectele Primăriei cu finanțare din fonduri nerambursabile de la bugetul local, de la bugetul central sau din alte surse. Gheorghe Șurubaru ar putea să propună soluții pentru îmbunătățirea aparatului de specialitate al primarului, ar putea întocmi planuri de acțiune pentru implementarea strategiilor Primăriei și ar putea exercita, prin delegare, atribuțiile de ordonator principal de credite.

Nu știm dacă camuflarea în meandrele prezentului este sau nu una dintre atribuțiile city managerului. Posibil să fie! Nu știm, de asemenea, dacă funcția de city manager al orașului Cluj-Napoca nu este cumva vreo sinecură, un loc călduț, bine remunerat, fără atribuții. Posibil să fie și asta! Nu știm nici dacă nu cumva Emil Boc s-a răzgândit și, după ce a numit un city manager, a decis că totuși nu poate lăsa frâiele orașului din mână, pentru că, nu-i așa?, „Clujul crește!” Și doar unde pune Emil Boc mâna crește de-a dreptul spectaculos (mai un bloc între case, mai o promisiune electorală, mai un proiect ratat)! 

Totuși, pentru că domnul Gheorghe Șurubaru, în calitate de city manager, are, la modul teoretic, o groază de responsabilități, noi ne-am dori să știm dacă mai există și, în cazul în care nu este dispărut iremediabil, pe modelul Ghiță, am vrea să-l întrebăm care este viziunea sa legată de managerierea orașului. Poate auzim și de câteva proiecte sau de unele soluții la problemele stringente ale urbei. Dacă nu cerem prea mult.

Comentarii

mmm

14.02.2017 13:11

E cu Ghita la o bere si planuirea altor furtisaguri!Nu va e clar????

pop

15.02.2017 08:33

Nici o grija ca salariu il ia chiar daca nu are atributii!

Adauga comentariu