Una caldă, alta rece: Estimări optimiste pentru podul Răsăritului – lucrările ar putea începe în septembrie. Noi licitații pentru podul Porțelanului și un nou termen de realizare - anul 2023

Autoritățile anunță noi termene pentru realizarea podului Oașului-Răsăritului și modernizarea podului Porțelanului. Cele mai optimiste estimări arată că lucrările la noul pod peste Someșul mic, care face legătura între străzile Oașului și Răsăritului, ar putea debuta chiar din luna septembrie. Din păcate, în cazul podului Porțelanului – proiect ce trebuia încheiat deja – procedura urmează să fie reluată, potrivit unei noi „soluții”, prin vot în Consiliul local și o nouă etapă de licitații. Noul pod al Porțelanului ar putea deveni funcțional abia din 2023. 

„Sunt veşti foarte bune de la podul Oaşului Răsăritului, mai avem nevoie de un aviz de la gaz, vom putea emite autorizația de construire și să putem da ordinul de începere a lucrărilor. 

Estimarea mea este că în luna septembrie vom vedea începerea lucrărilor la Podul Oașului-Răsăritului.

La podul Porţelanului – am finalizat studiul de fezabilitate. 

Urmează să fie aprobat în Consiliul Local noul studiu de fezabilitate, ca să putem relicita executia lucrarilor. 

Aceasta înseamnă că este o solutie diferită de soluția inițială - o platforma mai mare, ca sa fie pe acea platforma de sare, nu stiu exact detaliile, noi inca nu am primit studiul, specialistii sunt cei ce stabilesc. 

Dar pot să vă spun că anul viitor vom putea începe lucrările, vom demara licitația și vom începe lucrările și la podul Porțelanului, astfel încât să finalizăm și podul Porțelanului anul viitor sau la începutul anului 2023, în funcție de complexitatea lucrărilor, a declarat viceprimarul Dan Tarcea în cadrul unei intervenții la un post local de radio. 

Acesta s-a referit și la un alt obiectiv de interes, precum podul Garibaldi. 

Aici, din păcate, proiectul nu a trezit interes după lansarea licitațiilor:

„Am făcut o solicitare către Compania Nationala de Investitii (CNI) să preia podul Garibaldi, este cea mai importantă ieşire din cartierul Grigorescu. 

Noi am organizat licitaţia de mai multe ori şi nu s-a prezentat nimeni”, a explicat Tarcea. 

Deși administrația locală nu reușește să realizeze lucrările de modernizare a unor poduri conform termenelor anunțate public, autoritățile susțin că vor reuși să realizeze metroul, trenul metropolitan și centura ocolitoare a Clujului în doar 3 ani de zile. 

CITEȘTE ȘI: Farafastâc de Cluj: Trei ani pentru realizarea a 3 proiecte majore - metrou+tren metropolitan și centura ocolitoare. „Planul este rezonabil din punctul meu de vedere”

 

Adauga comentariu