Un val de ură fără precedent a cuprins internetul! Prietena celor doi bătăuși, presupusă că ar fi filmat bătaia monstruoasă, primește valuri de amenințări cu violul și cu moartea

După ce un adolescent a fost bătut cu sălbăticie în Cluj-Napoca de către doi scelerați care efectiv l-au călcat în picioare, tinerii au luat foc pe internet și au început o vendetă care s-a răsfrânt și asupra amicilor și asupra prietenei unuia dintre agresori, presupusă că ar fi fost cea care a filmat întreaga monstruozitate.


Fata presupusă a fi filmat agresiunea este amenințată cu moartea și cu violul prin zeci de mesaje, de nereprodus, datorită violenței deosebite de limbaj.

Tinerii le caută adresele celor doi agresori, îi amenință și pe bătăuși cu moartea, iar prietenii lor se disculpă pe Facebook, afirmând că nu au fost de față, pentru a scăpa de amenințările care se abat asupra lor în valuri. 

„Cu puțin timp în urmă, cei doi tineri din Cluj au fost retinuți de polițişti pentru loviri sau alte violențe, urmând a fi prezentați magistraților, cu propunere de arestare preventivă”, a anunțat Poliția Română, însă reținerea celor doi nu a fost suficientă pentru a potoli setea de răzbunare a tinerilor care încă proferează amenințări online împotriva prietenei și a prietenilor celor doi agresori care au bătut un adolescent cu o monstruozitate greu de imaginat.

Trist este că monstruozitatea și agresivitatea scelerată a agresorilor abundă și în mesajele de amenințare ale tinerilor de pe rețelele de socializare, care scot la iveală o furie, o dezaxare și o sete de sânge incompatibile cu legalitatea și cu o societate decentă. 

Tinerii par scăpați de sub control, par adevărate bande de interlopi care le promit moartea celor presupuși a fi implicați în agresiune și în filmarea agresiunii, în moduri care amintesc de întunecatul Ev Mediu.

Poliția ar trebui să își facă datoria de urgență, să îi identifice pe toți cei implicați în această agresiune strigătoare la cer, nu doar pe bătăuși, ci și pe cei care au asistat impasibili și au filmat, dar și pe cei care, prin amenințările lor din mediul online, par acum a fi făcuți din același aluat cu cei doi bătăuși care deja au fost reținuți. 

În această lume civilizată este de nepermis ca cetățenii să își facă dreptate singuri, amenințând că omoară și violează oameni presupuși sau dovediți a fi implicați în fapte chiar abominabile, fiind de datoria poliției, a procuraturii și a instanțelor să stabilească culpa fiecăruia și o pedeapsă pe măsură. Și este, de asemenea, datoria Poliției să identifice posibilii viitori agresori și să prevină ducerea la îndeplinire a amenințărilor cu moartea și cu violul, care au fost și care sunt încă enunțate pe rețelele de socializare.

Adauga comentariu