UPDATE - Un tulnic de pe statuia lui Avram Iancu în pericol să cadă. Pompierii sunt la fața locului. Primăria trebuie să remedieze situația - FOTO

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Cluj intervin în aceste momente ca urmare a unei situații apărută la statuia lui Avram Iancu din piața cu același nume.

„Risc de cădere a unui tulnic de pe statuia lui Avram Iancu din Piața Avram Iancu Cluj-Napoca” - au transmis reprezentanții ISU, pe Twitter, în urmă cu puțin timp.

UPDATE 1

Din fotografiile de mai jos se observă că unul dintre tulnice este ușor îndoit. 

Potrivit martorilor, pompierii s-ar fi autosesizat si au facut verificari, dar au constatat ca situatia este in regula, tulnicul fiind doar indoit, fara sa existe riscul de cadere. 

Vom reveni cu informații.

UPDATE 2

"A fost înregistrată o solicitare din partea poliției locale referitor la faptul că suportul unui element decorativ din grupul statuar din piața Avram Iancu este deteriorat și ar fi posibil ca unele elemente din structura acestuia să nu mai fie stabile. 

La fața locului a fost dislocată o autospecială pentru intervenții și salvări de la înălțimi pentru a evalua vizual, alături de specialiști din cadrul Primăriei municipiului Cluj-Napoca, dacă elemente indicate nu prezintă stabilitate.

S-a constatat că un colier al unuia dintre tulnicele grupului statuar, avea desfăcute niturile, iar stabilitatea elementului respectiv nu este afectată. Compartimentele abilitate din cadrul Primăriei Cluj-Napoca sunt implicate în remedierea situației", au declarat reprezentanții ISU Cluj. 

Adauga comentariu