Un teatru al absurdului marca Emil Boc: ca prim-ministru i-a înjumătățit pensia, ca primar s-a dat în bărci „in memoriam”

Legendarul Ivan Patzaichin s-a stins din viață duminică, 5 septembrie. Primarul Clujului, maestrul de imagine Emil Boc, nu a ratat momentul și luni, 6 septembrie, a și postat pe pagina sa electorală de Facebook, „in memoriam Ivan Patzaichin și Ion Caramitru”, un monolog teatral ilustrat cu lebede și caiace pe lacul din Gheorgheni, pe a cărei apă poți umbla uneori, de plină de vegetație ce e!

Primarul s-a filmat cu lebădoii în spate, omagiind din vorbe campionul căruia i-a tăiat din pix pensia, acum 10 ani:

Plecat dintre noi într-o lume mai bună, Ivan Patzaichin ținuse în el și nemulțumirea că statul român îi înjumătățise pensia acum un deceniu, atunci când criza economică globală determinase guvernul Boc să recurgă la tot felul de măsuri nepopulare, scrie fanatik.ro.

„Mi-a scăzut pensia cu jumătate. Luam 27 de milioane și acum mi-a venit 17, brut. Am reușit să fac un liceu, o facultate, a doua facultate, am avansat toate gradele de profesor de sport, am fost antrenor emerit, începând de la sergent major și până la general”, declara atunci marele campion.

„La pensie am ieșit colonel și, în rezervă, am fost trecut general. Nu m-am gîndit că o să fim umiliți, asta e situația. Adică eu nu cer să mi se mărească pensia, cer să mi se dea exact atâta cât merit”, a afirmat afectat Ivan Patzaichin în 2011.

„Din două motive sunt și eu aici. În primul rând, pentru a aduce și pe această cale un omagiu marelui campion Ivan Patzaichin, canoea a pierdut ieri un mare campion, dar a câștigat un zeu, care cred că va veghea asupra canoei din ceruri și pentru toți și pentru totdeauna să țină mai departe flacăra vie pentru acest sport extraordinar…”, a declarat primarul Emil Boc, în postarea sa lacustră de luni, 6 septembrie.

Vorbele, la urma urmei, nu costă nimic. Pe marele campion însă deciziile fostului prim-ministru, care acum îl numește zeu, l-au costat jumătate din pensie.

În același clip video lacustru, după ce le-a arătat puțin clujenilor cum se dă în bărci și în spectacol, Emil Boc nu a pregetat în a-l omagia și pe maestrul Caramitru, trecut în neființă în aceeași zi fatidică de 5 septembrie.

„Ieri a plecat la stele și printre îngeri o mare valoare a culturii și civilizației românești, Caramitru, la 2500 de ani distanță merge la întâlnirea cu Socrate în ceruri și cultura română este mai săracă și noi fiecare suntem spiritual mai săraci fără Caramitru printre noi. A plecat prea repede și cu totul neprevăzut și cred că toți românii îi aduc un omagiu pentru ceea ce înseamnă și va însemna întotdeauna pentru arta, cinematografia și cultura românească, pentru teatru și, nu în ultimul rând, pentru destinul României după 1989…”, a declamat Boc, dintre lebede și sălcii.

Clujenii privitori ca la un teatru al absurdului au comentat sub videoul lacustru al primarului (vă transcriem doar câteva exemple):

„Oare de ce nu ați gândit la acești oameni și pe vremea când erai cu Băsescu și să nu tăiați pensiile și salariile în prostie, iar acest mare om, mare caracter, ajunsese să aibă o pensie de sub 900 lei pe lună. De ce oare nu îi căutați prin arhive și dați acestor oameni niște pensii speciale? Auzi ce întrebare am putut să pun, voi nu vă încadrați și deci nu este loc și pentru astfel de oameni…”

„Dumnezeu sa îl odihnească. Dar, domnu Boc, deveniți penibil...”

„Luați de aici și votați! E clar ca se înscrie la prezidențiale! Pune repede și de un Hamlet în memoriam!”

„Dacă ar fi murit un aviator celebru, s-ar fi dat cu parapanta?”

„Acuma, după ce au murit, puteți să vă tot dați în bărci!”

Adauga comentariu