Un tatic din Cluj, mesaj trist despre conditiile de la UPU Copii. Ziar de Cluj v-a mai spus in trecut ca, in loc de petreceri pompoase corporatiste, mai bine ati strange bani pentru a renova rusinea care se numeste spatiul in care functioneaza UPU Copii!

Sigur ca e misto sa o arzi cu #rezist si sa te prefaci ca iti pasa de comunitate facand petitii online. Cand esti tanar si ferice, fara copii, Clujul e un oras misto, daca o freci pe la Starbucks si in Marty. Cand insa vine primul copil si intelegi ce inseamna viata cu adevarat, s-ar putea ca prima surpriza nasoala pe care o ai sa fie momentul in care ajungi cu pruncul la UPU Copii. Degeaba sunt acolo medici inimosi, daca spatiul unde functioneaza e o buda. 

Ipocrizia din Cluj e la cote ingretosatoare. O tot dam cu Clujul de 5 stele, cu orasul minune, dar noi avem un sistem de sanatate jegos si periculos. Faceti petreceri corporatiste, companiile mari sponsorizeaza tot felul de labute de evenimente si maratoane, pe cand problemele Clujului sunt cu totul altele si foarte stringente.

Asa cum am spus de mai bine de 5 ani incoace, degeaba ai de la firma card de Regina Maria sau Medicover, poti sa il arunci la gunoi cand, la 2 noaptea, copilul tau vomita sange sau are diaree. Atunci cardul tau corporatist nu te ajuta, caci la UPU e legea junglei, e un spatiu de 10 mp unde nu exista nimic civilizat. Dovada ca nu vorbim prostii de ani de zile? Mesajul de mai jos al unui tatic clujean, Catalin Pojar, care scrie cu obida pe Facebook despre experienta sa de sarbatori. Cititi si bagati la cap cand mai faceti petreceri pompoase de "ceriti". (Liviu Alexa)

 

Catalin Pojar:

"Din păcate și din nou servicile medicale din țara noastră lasă de dorit... nu am mai fost la Upu copii de circa 3-4 ani, însă constat cu mare dezamagire că nimic nu este schimbat in bine, din contră lucrurile sunt la fel de proaste ca înainte...
Este inadmisibil sa ai o sala de asteptare de nici 10 mp in care cu greu incap 10-12 copii, nu mai luam in calcul adulti(părinți).
Nimeni nu vine de plăcere la Upu, dar sa ajungi aici sa sa vezi ca pe langa faptul ca nu ai loc înauntru, să stai mai mult de 20 min pană să vină cineva si să te intrebe de sănătate... 

In momentul in care apare asistenta toata lumea dă buluc sa fie inregistrat primul, nu mai conteaza ordinea sosiri sau a urgenței...

Am ajuns la ora 10 AM, iar la ora 12.30 incă eram in așteptare...

La ora 12.35 iese asistenta si dupa o discutie mai indelungata ne cheamă înauntru unde ne spune să dezbrac copilul si sa asteptăm venirea unui medic....adică nu am așteptat destul???
Am intrebat care e ordinea, văzând ca sunt luati copii care au ajuns mai tărziu?

Răspuns: in functie de gravitate!
Domnilor doctori, gravitatea este stabilită inainte de un consult pe baza unei temperaturi luate in fugă?

Avem medici foarte buni,foarte bine pregătiți medical si dedicați, dar prea puțini....
Mă întreb cât timp mai trebuie să treacă pana se va face ceva???

Dragi părinți, cât veți mai tolera acest sistem infect???
In rest, ne spunem adio de la 2017 si sperăm ca 2018 să aducă o schimbare in sistemul medical.
Sănătate tuturor!"

 

Comentarii

Claudia

01.01.2018 21:41

Sistemul de învățământ e la fel de "jegos " și uneori si periculos. Fenomenul de bullying e în floare, mai ales, deși pare un paradox, la școlile "de centru" unde merg odraslele "spumei" clujene. Unde contează cu cel fel de mașina te aduce babacu', cu ce fel de trening stai pe bancă, că doar sunt scutiți de efort, cu ce fel de haine se îmbracă, ce telefoane au.Profesorii își bat joc la greu de meserie, de copii, de ei înșiși. La școli de centru sunt profesori care efectiv nu-și fac orele, nu intră la ore. Alții care cer mult peste programă, trei sferturi care dictează și atât. Toate cu larga complicitate a ISJ, unde-s, și acolo, niște Dumnezei, mai mici, dar tot Dumnezei!Acesta este Clujul nostru!

Adriana

07.01.2018 23:35

Nu știu de ce generalizați și etichetați - ați avut experiente simultane în *școlile de centru* ca să puteți fi obiectiva? Pe de alta parte, nu e corect sa ne raportam la UPU copii în acești termeni... Dl.Pojar a fost acolo în perioada sărbătorilor, în care medicii de familie și parte a personalului medical se afla în concedii. Am fost des acolo cu copilul meu, am apreciat (în timp ce eram deja înăuntru și copilul meu Beneficia de atenție medicala timp îndelungat) curățenia, profesionalismul, dăruirea întregului personal de acolo. Am avut și experienta neplăcută umana... fiindcă fiul meu #indraznea mereu# sa se îmbolnăvească mai ales la sfârșit de săptămână... Cu comentarii nepotrivite, dar s-a intamplat numai o data. În rest sentimentele mele de mama sunt de maxima recunoștință fata de medici!

mihai

02.01.2018 13:27

Corect, dupa ce ai primul copil iti dai seama ca orasul asta defapt nu-ti ofera nimic doar proebleme. - loc in cresa de stat nu vei avea ( au intaietate bugetarii si pilele lor),  cel mai probabil vei plati 1000 - 1500 de lei la o cresa privata. - la UPU e lux fata de cum arata spitalul de copii ( ca poate ai nenorocul sa nu te trimiat acasa si sa fii internat ) . Cei mai multi copii chair ajung la spital mai ales cand intra in colectivitate, nu ca adultii odata la nu stiu cati ani . La spital sunt efectiv batjocoriti de personal, conditii mizere etc.  Cei mai multi parinti ajung sa isi externeze odraslele pe proprie raspundere (!) cu consecinte impredictibile pentru sanatataea, chiar viat bietilor copilasi. -  vei avea nevoie de o locuita pe care o vei plati  mult mai scump decat in celelalte orase, inclusiv capitala ( din cauza mafiei de la urbanism, nu din alte cauze)- cand vei ajunge co copilul la scoala va trebui sa faci pe dracu in patru ( flotant,  mita sau sa cumperi ceva in centru)  daor ca sa-ti inscrii copilul la scolile din centru pentru ca cele din cartiere nu sunt o prioritate pentru autoritati si nu-ti vei putea lasa copilul acolo in siguranta .   Cam asta e clujul real.   

Marius

05.01.2018 23:35

Da medicii aia super-ocupati nu cumva merg si prin orase limitrofe Clujului si baga diagnostice de pe maneca la vasrtinci si needucati sa mai faca un ban cinstit? Te doare mintea de ce sunt capabili unii asa zisi medici bine pregatiti care sunt asteptati in afara tarii sa profeseze, ei bine nici in afara tarii nu sunt primiti cei care nu au habar cum se verifica semnele vitale pentru ca au trecut prin facultate cu bani de la taticu care era director de institutie pe ici pe colo.

Adauga comentariu