Un tanar vine cu o propunere inovatoare pentru reducerea cheltuielilor Primariei Cluj-Napoca

Comentarii

Iuliana Dinu

26.01.2015 20:15

Bravoooo :X

GIS

26.01.2015 20:47

România e încă la început în ceea ce privește utilizarea sistemelor GIS. Nu putem să ne comparăm cu ceea ce se întâmplă în state, unde oamenii au conștientizat de mult necesitatea pentru astfel de sisteme și potențialul lor. Însă e un pas mic ce merită făcut. E halucinant ce se întâmplă în sistemul administrativ relativ la acest subiect. Nu există nici departamente de GIS dedicate, iar oamenii care se ocupă de administrarea bazelor de date sunt de cele mai multe ori nepregătiți. Ce e și mai grav e că o bună parte sunt și total nereceptivi. Asta pe lângă haosul total. Băiatul ăsta are dreptate. Există câte zece seturi de date diferite pe același subiect în instituții diferite. Este un consum enorm de resurse financiare, de personal și timp. Instituțiile nu colaborează, nu vor să facă schimb de date. Se lucrează acum la punerea în comun a acestora și producerea de metadate (Asta ca să aflăm și noi cine și ce deține și să nu mai facem aceeși muncă de 10 ori), proces în care România este în urmă cu vreo câțiva ani și în care riscă infringement din partea UE (1% din PIB) doar așa, pentru că ne-a fost lene până acum. Din câte știu eu cei de la Primăria Cluj au fost educați despre subiect, acum poate îl și ascultă pe băiatul acesta. Succes!

soferul de tramvai

26.01.2015 21:34

Si atunci parandaratul din ce mai iese?

PittBrave

27.01.2015 03:32

:)) Ce prostalău. El și cu ideile lui. Ce altceva mai putem lăsa pe mâna voluntarilor? Spitalele? Administrația fiscală?  Haidam, forța voluntari! În câțiva ani totul o să fie un curcubeu imens, numai prosperitate, frumusețe și bună înțelegere între oameni! Nu o să se mai certe nimeni cu nimeni pentru pământuri, pentru că, ce dracu, avem voluntari și open source map! Abea aștept!

Anonymous Coward

27.01.2015 07:55

Nu știam că Mircea Badea s-a apucat de blogging. GPS-ul tău folosește OpenStreet Map, ar fi fain să îl folosească și primăria Cluj. Dacă nu ai auzit de "open source" te invit să ni te alături în secolul 21 :)

ioana

07.02.2015 20:50

voi sunteti total idioooooooti?si cine valideaza toate datele alea?cine verifica coordonatele?cinne se asigura ca datele sunt corecte?

Groso

11.01.2016 07:41

iarasi oligofrenu ala

Adauga comentariu