Un tânăr de 21 de ani din Florești a decedat în urma unui grav accident rutier produs pe raza localității Muntele Rece

Potrivit ISU Cluj, o autospecială de descarcerare și două echipaje SMURD au fost alertate în această dimineață, în jurul orei 4.30, ca urmare a răsturnării unui autoturism pe o pantă foarte abruptă și la o diferență de nivel de circa 150 m, pe raza localității Muntele Rece din comuna Măguri-Răcătău.

Localizarea evenimentului a fost extrem de dificilă și a fost realizată în colaborare cu echipajele de poliție și jandarmi, care s-au implicat direct în intervenția salvatorilor.

Accesul în zona accidentului a fost realizat pe timp de noapte și pe o ploaie torențială, fiind necesară urcarea pe o distanță de circa 500 m a unei pante extrem de abrupte, cu echipamentele de descarcerare și salvare în mâini.

Pompierii au găsit autoturismul răsturnat pe o parte, cu un cablu de energie electrică înfășurat în jurul caroseriei și cu un bărbat de circa 20 de ani încarcerat în acesta.

S-a acționat pentru îndepărtarea cablului și pentru descarcerarea bărbatului, prin decopertarea totală a plafonului autoturismului. Din păcate, traumatismele suferite de acesta nu erau compatibile cu viața și nu au fost posibile aplicarea manevrelor de resuscitare.

Alți doi tineri au primit asistență medicală de urgență de la salvatorii SMURD și au fost transportați la spital pentru investigații și îngrijiri de specialitate. Aceștia erau conștienți și cooperanți.

„Un conducator auto în vâstă de 21 de ani, din comuna Florești, în timp ce se deplasa pe versantul drept a DC 110, pe o suprafață de teren accidentat, proprietate privată, s-a răsturnat, rostogolindu-se pe o distanță de aproximativ 50 de metri.

În urma evenimentul a rezultat decesul conducatorului auto”, au precizat reprezentanții IPJ Cluj.

Adauga comentariu