Un singur bai cu strada Borhanciului. Boc: “Este o porțiune de teren care ține de Guvern”. Scenariul din Bună Ziua se repetă în Borhanci

Extinderea străzii Borhanci a intrat iarăși în atenția primarului Emil Boc care a revnit asupra subiectului cu noi precizări. Astfel, cel puțin deocamdată, lucrările nu pot avansa din cauza Guvernului. Mai exact, ar fi vorba despre o porțiune de teren ce ține de decizia Executivului, motiv pentru care lucrările nu pot avansa. În acest sens, consilierii locali trebuie să hotărască săptămâna viitoare asupra unei solicitări adresate Guvernului României. 

”În legătură cu Borhanciul, acum se finalizează studiul de circulație și PUZ-ul care ar urma să fie aprobat de Consiliul Local în varianta nouă, care permite concesionarea unor parcele de teren și construcția a câtorva locuințe de către Primărie. 

În ședința de săptămâna viitoare avem o cerere adresată Guvernului pentru a ne da șansa să extindem Borhanciul și sistemul rutier, să putem face față la noua dezvoltare urbană.

Este o porțiune de teren care ține de Guvern, dată în administrare la USAMV, noi ne adresăm proprietarului ca să ne dea posibilitatea de a extinde strada respectivă", a declarat primarul Emil Boc la un post de radio local.

Amenajarea unui sens giratoriu și lărgirea străzii la intrarea în Borhanci nu se pot face din cauza problemelor legate de proprietatea terenului.

Guvernul nu a dat drept de proprietate pentru acea suprafață.

Situația este asemănătoare cu cea din Bună Ziua, unde de doi ani nu pot începe lucrările de lărgire a străzii, din același motiv. 

Aceasta este singura problemă care, de fapt, încurcă planurile Primăriei Cluj-Napoca de a dezvolta zona Borhanci.

“Ieri am avut o discuție de peste două ore și jumătate cu rectorul USAMV și echipa de acolo. USAMV s-a arătat foarte deschisă ca la ieșirea spre Borhanci, pe Constantin Brâncuși, unde se sugrumă toată circulația, terenul din dreapta este al USAMV. Au făcut o dezmembrare de carte funciară tocmai pentru a permite lărgirea, dar avem o problemă determinată de faptul că acel teren nu este în proprietatea USAMV, ci este doar în administrarea USAMV. Guvernul nu le-a dat dreptul de proprietate, le-a dat dreptul de administrare. Orice se face acolo trebuie să obțină acordul Guvernului și asta îngreunează puțin procedura”,  declara Emil Boc la finalul lunii iulie. 

Acum, pe final de an, problemele birocratice în privința acestei zone nu au fost încă rezolvate.

Totul depinde de acordul Guvernului României, care dacă va oferi un răspuns negativ și nu va permite înaintarea lucrărilor pe porțiunea de drum administrată de USAMV, proiectul Borhanci va mai aștepta o vreme.

Desigur, această situație este puțin probabilă. Dar ipoteza trebuie luată în calcul, dacă ne amintim și de strada Bună Ziua, aflată în proprietatea Ministerului Transporturilor, rămasă nemodernizată până în prezent. 


Adauga comentariu