Un pusti de 18 ani a castigat 250.000 de dolari dupa ce a explicat foarte simplu teoria relativitatii a lui Einstein

A raspuns la o teorie veche de 110 ani care pune in dificultate pe majoritatea oamenilor si a fost premiat pentru asta.
Elev la liceu in SUA, Ryan Chester s-a decis sa incerce sa castige prestigiosul premiu Breakthrough Prize oferit de Silicon Valley ce a inclus din acest an o categorie noua pentru 'outstanding science video', scrie yoda.ro.

Ryan a 'atacat' una dintre cele mai dificile teorii: de ce astronautii simt in Spatiu trecerea timpului mai incet decat oamenii de pe Terra?

"Dilatarea temporala a fost folosita in show-uri TV si in filme precum Interstellar incat a fost acceptata fara sa fie inteles de ce este o teorie adevarata. Asa ca atunci cand a aparut aceasta provocare am considerat ca este o zona grozava pe care sa o acopar" a explicat tanarul de 18 ani in introducerea clipului sau numit "Some Cool Ways of Looking at the Special Theory of Relativity.”

Video-ul sau a devenit mai mult decat un concept amuzant - din cele peste 2.000 de clipuri trimise din care au fost selectati 15 finalisti, a castigat Breakthrough Junior Challenge in valoare de 400.000 de dolari. Chester va primi 250.000 de dolari dintre acestia, in timp ce profesorul sau, Richard Nestoff, va incasa 50.000 de dolari. Restul de 100.000 de dolari vor fi investiti intr-un laborator de stiinta ce va fi construit in North Royalton High School, liceul in care invata Ryan Chester.

Adauga comentariu