Un profesor clujean iubit arunca manusa colegilor sai: "Profesorii de la Sincai au cam incurcat școala cu procuratura "

Unul dintre cei mai iubiti profesori din Cluj, Teohar Mihadas, a trimis pe adresa redactiei Ziar de Cluj o scrisoare superba, plina de invataminte. E viziunea unui profesor cu minte deschisa ce a inteles dintotdeauna ca Profesorul este cel care modeleaza aluatul sufletesc al elevilor. Si poate de aia aceasta scrisoare o sa va emotioneze si pe dumneavoastra, dragi cititori.

Liviu Alexa

 

"GHEORGHE ȘINCAI VS CODRUȚA KOVESI - gânduri către colegii mei, profesorii 

 

Ar părea o analiză hazardată și fără substanță dacă nu ar fi survenit evenimentele de la Liceul Gheorghe Șincai din Cluj-Napoca.

Iată faptele: câțiva elevi de la liceul amintit au postat pe facebook fotografii insoțite de comentarii ironice la adresa unor profesori.

Urmarea, 60 de note de patru la purtare si mutări disciplinare sunt sancțiunile aplicate ”impertinenților” elevi după intense anchete și dezbateri în consiliul profesoral. Să lamurim un lucru!

În România se bucură de inamovibilitate doar magistrații NU și profesorii, fapt care îi acordă Codruței Kovesi priviligeliul de a cataloga orice comentariu la adresa magistraților drept un atac la ”justiția independentă”, o incercare de influențare a actului de justiție și prin urmare șefa de la DNA invăluie instituția pe care o păstorește cu aura INTANGIBILITĂȚII ȘI SUPERIORITĂȚII ABSOLUTE, indiferent de abuzurile săvărșite de reprezentanții acesteia în lupta de eradicare a corupției.

Profesorii de la Liceul Gheorghe Șincai din Cluj-Napoca au cam incurcat școala cu procuratura și am să explic de ce. În viziunea mea profesorul are menirea de a forma caractere puternice, de a incuraja inventivitatea și creativitatea, de a promova spiritul de dreptate și echitate, de a promova libertatea de exprimare a propriilor opinii, pe scurt EL are un rol social major, să formeze generații capabile să administreze și intrețină viitoarea societate românească.

Masurile luate de corpul didactic de la liceul clujean arată că in acea unitate de invățământ sunt angajații Codruței Kovesi și nu ai ministerului educației, ei pedepsind drastic orice comentariu la adresa ”intangibilor profesori”.

Profesia de dascăl presupune TALENT și VOCAȚIE, putând fi asemuită cu aceea de actor. Protagoniștii (profesor sau actor) trebuie să-și insușească un scenariu pe care sa-l interpreteze in fața publicului. Modul în care reușesc să transmită emoție, să creeze stări, sa capteze atenția, să se facă înțeleși va determina aplauzele sau fluierăturile din final. Dacă actorul a fost fluierat și criticat în repetate rânduri, are două variante, ori se lasă de actorie ori, după o profundă și atentă autoevaluare, își asumă roluri în care poate evolua la un nivel acceptabil. Nu se cunosc situații în care actorii au târât publicul prin tribunale pentru a le interzice orice fel de reacții ostile sau ironice la prestațiile sale lamentabile, ba din contră cei in cauză și-au cerut scuze public pentru timpul și banii risipiți de spectatori pentru a le urmări evoluția penibilă.

La fel se pune problema și în cazul profesorului, dacă e ”fluierat” primul lucru pe care ar tebui sa-l facă este analiza pe sine, încercând o schimbare de atitudine și nicidecum o criză de orgoliu a unei persoanei care se crede superioară tuturor și mai ales publicului său. In actul artistic (didactic) PUBLICUL ARE INTOTDEAUNA DREPTETE și drept urmare au fost, sunt și vor fi actori/profesori adulați, iubiți și fluierați.

Prin urmare NU PUBLICUL ESTE VINOVAT PENTRU PRESTAȚII LIPSITE DE SUBSTANȚĂ CI PROTAGONIȘTII. Vă propun, stimați colegi în ale dăscăliei, cateva teme de meditație:

1. Formăm o gândire logică tinerilor noștri elevi sau încercăm să le inoculăm modul nostru propriu de a raționa? Elevul trebuie să-și formeze propriul său mod de gândire și exprimare conform structurii sale mentale moștenită genetic. Încă nu s-a făcut și nici nu cred că se va face cândva TRANSPLANT DE MINTE.

2. Formăm sau nu stereotipii acceptând doar soluții, interpretări și comentarii care ne aparțin refuzând cu ostentație orice idee venită din ”public”? A justifica o afirmație prin sintagma ”este așa pentru că spun eu” denotă faptul că NOI consideram auditoriul biete instrumente de înregistrare și redare și nu ființe umane înzestrate cu rațiune, capabile de trăiri intense, dornice de cunoaștere, recunoaștere și apreciere. Cum să simtă elevul că îi sunt apreciate și recunoscute ideile sale dacă NOI îi obligăm să ne plagieze?

3. Avem sau nu simpatii în răndul elevilor care ne influențează obiectivitatea? Simpatii apărute din varii motive, aspectul fizic și comportamentul elevului, atitudinea plină de atenții a părinților, surse de venituri suplimentare prin activități after school cu elevii de la clasă și nu le putem nega.

4. Ne preocupă în mod real aducerea fiecărui elev la un nivel acceptabil de cunoștințe și putere de a raționa propriu dinamicii dezvoltării sale intelectuale? Nu la toți dezvoltarea intelectuală evoluează la fel și în același timp. Unii au o dinamică rapidă, alții mai lentă în funcție de moștenirea lor genetică.

5. De cate ori am încercat să ne apropiem de sufletele celor din bancă încercând să le cunoștem problemele, preocupările, visele și aspirațiile pentru a fi capabili să le îndreptăm deviațiile comportamentale? Lăsând elevii în vâltoarea informațiilor nefiltrate venite din mediul virtual și care sunt asimilate de aceștia drept soluții în luarea de atitudini, manifestări ideologice, manifestări sexuale, preferințe muzicale etc., să nu ne mirăm că ”DACĂ VOR SĂ FLUIERE, FLUIERĂ” 6. Apariția unei pagini virtuale cu iz de ironie la adresa unor profesori (nu la toți) ar fi putut să devină o certificare a ADEVĂRAȚILOR PROFESORI, aplaudați, adulați și iubiți?

În loc de sancțiuni de tip DNA s-ar fi putut profita de o oportunitate exceptională (în opinia mea) prin care profesorii de arte ar fi avut ocazia să le arate ”umoristilor adolescenți” cum se realizază o fotografie sugestivă, purtătoare de mesaje sau designul unei pagini virtuale, profesorii de Limba și Literatura Română ar fi avut ocazia de a exemplifica practic cum se realizaeza un text umoristic (asta dacă ei au simțul umorului), iar cei de informatică cum se realizază la nivel profesional o pagină virtuală.

Cred că dacă s-ar fi procedat astfel ar fi fost create premisele nașterii unui nou CHARLIE HEBDO al elevilor și profesorilor care prin atitudinile sale critice ar fi contribuit la asanarea MIZERIILOR care murdăresc sistemul educațional din România.

PĂCAT, nu a fost să fie așa, că vorba ceea ”DE UNDE NU-I NICI DUMNAZEU NU CERE” SĂ NU UITĂM că suntem actori și ne hrănim cu aprecierea publicului care ne urmărește și căruia trebuie să-i oferim mult mai mult decât momente de relaxare, fiindu-i dator cu înțelegere, iubire, apreciere, ajutor în formarea unor minți deschise creative si inovatoare, a unui spirit civic menit să reducă injustiția și corupția, cu promovarea libertății de exprimare a opiniilor.

DACĂ VOM REUȘI VOM FI ACOPERIȚI DE APLAUZE ȘI VEȘNICĂ RECUNOȘTIINȚĂ, DACĂ NU ATUNCI VA TREBUI SĂ SUPORTĂM STOIC FLUIERĂTURILE.

Cu respect, Profesor Teohar Mihadaș

Comentarii

Parintele clujean

04.03.2015 11:20

"DACĂ VOM REUȘI VOM FI ACOPERIȚI DE APLAUZE ȘI VEȘNICĂ RECUNOȘTIINȚĂ, DACĂ NU ATUNCI VA TREBUI SĂ SUPORTĂM STOIC FLUIERĂTURILE" DVS. d-le profesor ati reusit, si de aceea, cu stima si respect, aveti aplauzele mele!

Rozalia

04.03.2015 11:26

Ca sa fiu in ton cu publicatia Dvs., JOS PALARIA !!!Cu ani in urma am lucrat si eu in invatamant, nu pentru o perioada foarte lunga, la un liceu cu profil agricol. Eram diriginta la o clasa de postliceala, deci nu mai erau chiar copii, o clasa de care eram foarte mandra, copii dornici sa cunoasca, sa invete sa stie cat mai multe. In clasa era o atmosfera grozava, de intelegere, de colaborare, de ajutor si mai ales de respect. Intr-una din zile eram in sala profesorala cand intra plangand o colega, profesoara de specialitate de mai bine de 14 ani in acel liceu, ravasita si bineinteles furioasa si ii cere directoarei o crunta sanctiune pentru clasa mea. Eram socata de ce spunea, nu imi recunosteam copiii si imediat am mers la clasa sa vad ce s-a intamplat. Intr-adevar, a fost ironizata, luata peste picior, de ce? pentru ca elevii erau satui de predarea prin dictare din manual, ora de ora, de cuvintele "cititi voi acasa de la pag la pag si discutam ora viitoare", discutie care insemna ascultare de fapt, de intrebari legate de materie care niciodata nu primeau raspuns sau in cel mai bun caz li se spunea ca ora urmatoare vor lamuri problema. Atmosfera in clasa era intotdeauna incarcata, nu au vazut-o zambind niciodata, nu puteau deschide niciodata o discutie legata de specialitate pentru ca nu aveau cu cine, li se refuza orice dialog. Deci este clar ca nu exista nici o conexiune intre elevi si profesor.Asa cum spunea si Domnul profesor, scoala nu trebuie sa insemne doar o simpla transmitere de informatii printr-o atitudine de zbir, in ziua de azi mai ales, cand avem internetul la dispozitie. Si chiar daca intelegem frustrarile legate de salarii, de conditii, de sistemul de invatamant, exact ca un actor care urca pe scena si lasa toate problemele personale in afara scenei, intra in pielea personajului pentru a da publicului ce i se cuvine, consider ca exact asa trebuie sa procedeze si profesorii. Sa fie PROFESORI.

Aquadman

04.03.2015 13:25

Felicitari pentru scrisoare ! Banuiesc ca mai sunt si alti dascali care gandesc la fel, doar ca nu vor, le e frica sau ...sa se exprime public.Aplauze ! pentru "actorul zilei"   

sebastian barbalan

04.03.2015 15:01

bravoooooooooo!!! 

M.S.

04.03.2015 15:46

Din pacate profesorii care sunt de categoria dvs., sunt pe cale de disparitie in Romania; majoritateasunt batrani si se pensioneaza iar cei care vin din urma, in mare parte sunt niste imbufnati cu gandire de lemn care pe langa ca asteapta adulatii iso fac si ei insisi adulatii in fata elevilor, deci prin urmare, egoul lor e mai important de cat elevii.

Stefan

04.03.2015 15:59

Premiza de la care se pleaca este ca acei copii au avut citeva comentarii ironice la adresa profesorilor. Ceea ce este fals! Din citeva poze scapate in spatiul public se poate lesne constata ca acele poze erau chiar dezgustatoare avind in vedere limbajul mai mult decit vulgar ce era folosit. Pe de alta parte nu prea inteleg ce au in comun profesorii in cauza cu Codruta Kovesi? Inteleg ca acel profesor nu il iubeste pe Basescu, dar il anunt ca nu mai este demult presedintele Romaniei. A induce in constiinta elevilor ca doamna Codruta Kovesi este dusmanul cetateanului onest este o lipsa de respect la adresa legii si a reprezentantilor autoritatilor judiciare. Sa nu uitam ca indivizi certati clar cu legea (gen Becali, Voiculescu, Copos, etc...; lista este deja foarte lunga) au avut aceeasi atitudine ca si profesorul in cauza. Asa ca nu am deloc respect pentru astfel de formatori de opinie, fie profesori, fie jurnalisti, fie sustinatori ai celor doi.

Stefan cel Mare

04.03.2015 16:46

ASA CA si eu imi dau seama ca n-ai inteles mai nimic!

simona

04.03.2015 22:23

Cum sa intelegi daca te ascunzi dupa Stefan Cel Mare

Florina

04.03.2015 16:51

N-ai inteles nimic! Paralela avea cu totul alt sens. Eventual recitește!

Diana

06.03.2015 23:40

Dom'le care constiinta elevilor?crezi dumneata ca acesta e scopul celor spuse de domnul profesor?sa denigreze sau sa formeze o parere elevilor?Imi pare rau sa constat ca din cauza dumitale domnule si altor stimabili care se identifica cu parerea ta ,se cauta nod in papura la orice si se uita de ce este esential.Probabil faci parte din acea categorie de profesori care cred ca sunt Dumnezeu,care contesta tot ce e nou,care nu inteleg ceva cu care nu se identifica.Din cauza acestor oameni vom fi mereu cu ani in spate fata de altii!

rob roy

04.03.2015 16:17

Big Like !!!

Tony

04.03.2015 17:55

aplauze la scena deschisa domnului profesor!!! omul care intelege oamenii !!! Ce vreau sa reamintesc...cu multa ura si parere de rau ,multi dintre profesorii...asazisii profesori sin Sincai ...au predat pe vrewmea mea de elev in fostul liceu industrial 6....dintre ei se remarca marea scarba de femeie profa blonda!!!profa?nu! niciodata...chiar si in acea vreme a reusit sa se faca nesuferita si de nesuportat!!!! imi aduc aminte cu ura cum in ciuda dovezilor a lasat un coleg de clasa repetent desi bietul fusese bolnav internat...l-a lasat pentru ca nu-i placea clasa sociala din care facea parte bietul... da! despre Tambulea e vorba daca nu stiati !!! Cel putin de doua ori am prins si eu in acele vremuri o discutie elev-profesor in care aceasta scarba ii spunea elevului,,indraznesti sa ma opresti pentru porcariile tale ? esti in pauza...mergi si te amesteca cu ceilalti viermi"....deci...mai e ceva de spus???

Radu

05.03.2015 12:57

Cred ca trebuie sa intervin si eu pe aceasta tema:NU ESTE ADMISIBIL CA UN CADRU DIDACTIC SA  CLASIFICE SI SA O SPUNA CU VOCE TARE, O ELEVA drept CURVA!!!Vorbesc in cunostinta de cauza.Asta a fost clasificarea atribuita de profesoara Tambulea fiicei mele. Exemplele referotoare la acest tip de limbaj/comportament pot continua.Am 47 de ani si unii ar crede ca sunt "ceausist" sau "invechit".Gresit!Dau crezare si sprijin (in momentul de fata moral doar) acestor tineri.De cand este lumea, contradictiile au adus la progres.Continuati !Sa fie asta revolutia voastra, dar de catifea.

ali

05.03.2015 23:34

dar invers e admisibil? 

Profa de mate

04.03.2015 18:35

Foarte frumos spus si scris totodata. Poate ca dupa aceasta poveste, vor trage o concluzie mai multi profesori. Atat cei aflati in scolile generale cat si cei din licee. Si poate ca ar trebui sa ia seama si cei din minister. Ar cam trebui sa se termine cu predatul si dictatul la orele de curs indiferent de disciplina. Sa imprumuta si partea buna a altor sisteme educationale europene. Sa nu mai facem atatea cursuri pentru puncte din care de cele mai multe ori nu inveti nimic nou, nimic care l-ar putea aduce din amorteala pe elevul care de cele mai multe ori vine sictirit la scoala. Hai sa ii dam elevului undita si sa mearga sa pescuiasca. Ca pina acum ii dam si undita si il punem si in fata baltii si ii prindem si pestele si el bietul nu stie ce sa faca cu el. Mai destept ar fi daca i-am da un subiect si el sa se lupte sa ma faca pe mine profesor sa cred ca el a cautat peste tot si s-a documentat asupra temei date. Nu conteaza unde, in carti sau pe internet. Conteaza ca el cautind si fiind in stare sa explice si altora ramane cu ceva. Pe cind invers, cand i se serveste totul pe tava vedem ca nu mai merge. Le merge mintea, deci sa ii punem la treaba ca pot. Multi se pierd tocmai din aceasta cauza.Va doresc o primavara frumoasa cu schimbari in bine !

Ada Moroianu

04.03.2015 18:44

Stimate domn profesor, E groasa! E jale, iar ei sufera acum pentru atunci cand vom suferi noi, caci nu va mai fi cine sa ne plateasca pensiile... Se vor imparti - cei la care aceasta revolta va fi motorul cautarii unei vieti mai adecvate pe aiurea, iar ceilalti... le vedem parintii cand voteaza ce voteaza.Nici nu stiu ce e mai dubios : ca profii aceia sunt atat de lipsiti de simtul umorului si de autocenzura fiindca sunt imbatraniti ( cronologic sau prematur), sau fiindca profii decenti si apreciati din preajma lor n-au avut puterea sa le explice primilor ca se fac de bafta ?Si daca am decide ca reactiile acestea dezonorante le apartin celor mai varstnici, ma tem ca nici de la cei tineri nu e cazul sa asteptam mare lucru: cei care aleg profesoratul sunt - cu extrem de rare exceptii- cei lipsiti de ambitii, de curaj, de dorinta de a face lucruri semnificative cu propria viata; de fapt continua sa faca, de pe pozitia opusa, singurul lucru cu care sunt familiarizati dupa 12 ani de scoala... Cand cei ca Domnia-voastra vor merge la pensie...ehe... va fi cu adevarat groasa !Mai e nevoie sa specific ? Sunt profa !

didi

05.03.2015 16:46

 Cu 12 clase din cate se pare :)).

Diana Badea

05.03.2015 19:24
Doamna Ada Moroianu...daca tot sunteti profa...incercati sa nu va mai laudati cu asta...sau cel putin nu atunci cand folositi un astfel de limbaj de lemn, invatat in spatele blocului (nu in facultate) si exersat presupun la orele dvs.de curs. Mi-e groaza sa ma gandesc ca unii elevi au parte de profesori ca dvs. Sunteti sigura ca nu ati ajuns subiect de ironie din partea elevilor? Si ca dvs, mai sunt...probabil din calupul care si-au luat examenele profesionale cu 4, care apoi fac legea prin cine stie ce scoala. Cenzurati-va, cizelati-va si reveniti apoi cu comentarii.

coca popescu

05.03.2015 22:05

Dupa cele scrise, nu se vede ca sunteti ,,profa,,

TZUSCHI

06.03.2015 14:56

Cam alambicat text....dna profa! Va e groaza sa fiti mai directa?

A.F

04.03.2015 19:16

In primul rand, felicitari domnule profesor pentru atitudine. Sunt perfect de acord cu ideile pe care le promovati. Sunt de acord ca elevul trebuie inteles si  ca invatamantul nu se mai face  ca acum 20 de ani insa totusi, ma intreb, daca erati dumneavoastra in situatia profesorilor ironizati, mai aveati aceeasi intelegere pentru elev?Daca privim cealalta parte a problemei, nici gestul elevilor nu a fost tocmai unul frumos. Deci, adevarul e undeva la mijloc. Nu e drept nici ca elevii sa fie "asupriti" sau plictisiti de profesori si nu e drept nici ca acesti profesori sa fie ironizati de niste copii care au la dispozitie toate mijloacele tehnlologice necesare acestui fel de ironii, doar datorita parinitilor care, aparent nu ii stiu educa prea bine si de la care porneste aceasta lipsa de repsect pentru oameni fara s class si munca lor. Vorba aceea: "nu conteaza ca ai 8 clase sau 12 clase, important e sa ai s classe". Personal, sunt scarbita de oamenii de genul acesta si progeniturile lor printre care probabil se numara si cei care si-au permis sa faca acele comentarii la adresa profesorilor.Si inca ceva, daca aveti ceva de spus, eu nu v-as indica ziarul acesta deoarece se pare ca e lipsit de profesionalism. Cititi un articol doua si vedeti cate greseli se "strecoara" in scrierile "jurnalistilor".

Alex

20.06.2016 16:09

Aveti perfecta dreptate. Mediul educational a devenit de nesuportat. Romanii nu prea iubesc scoala si dau vina pe profesori. Cred ca daca tehnologia a devenit accesibila procesul de invatare nu mai implica (sau nu trebuie sa mai implice) nici un efort din partea lor. De aceea si-au facut din profesori un tap ispasitor. Ca trebuie sa fie actori, probabil ar trebuie sa faca si niscai acrobatii, sa devina adevarati entertaineri. Din punctul de vedere al profesorilor, tot ce le dorim acestor critici este sa ajunga si ei profesori in Romania cu elevi ca cei de acum.

un fost elev

04.03.2015 19:42

Aveti dreptate domnule profesor Teohar Mihadas ! Ca sa reactioneze constructiv reptilele profesorale din Sincai ar fi trebuit sa cunoasca putin sah iar prin mutari inteligente (unele sugerate in articol iar altele pur logice) ar fi intors situatia creata in folosul "reeducarii" adolescentilor !  Respect Teo!

Florin Muresan

04.03.2015 20:17

F frumos ce ati scris domnule profesor, dar din pacate coruptia si incompetenta e infipta bine in scoli. Ce spuneti voi se aplica intr-o lume ideala, nu intr-o lume in care niste scarbe cu caracter indoielnic gen Tambulea au ceva de zis.Cred ca va e cunoscut faptul ca unii profesori sunt impinsi inafara scolilor pe criteriul pilelor, ca intotdeauna concursurile pentru posturile vacante se dau pe pile, si intra cine trebuie!Astea sunt rezultatele acestui proces. Vedeti si la alte licee din Cluj, cine este director, e.g. Balcescu si cam ce personaje se invart prin jurul acelei distinse cur..,pardon, doamne.Treaba asta trebuie rezolvata cu un avocat, degeaba le bateti voi obrazul gros cu bun simt, leprele astea trebuie arse unde le doare cel mai tare, si anume la banuti si la reputatie!Iar site-ul trebuie redeschis!

Cristina

04.03.2015 20:44

Felicitări, domnule profesor! Ați pus sare pe rană! Probabil că mulți profesori se vor simți ofensați, dar majoritatea nu țin cont de sufletul copilului considerând că, fiind la vârsta adolescenței, nu mai au nevoie de atâta atenție din partea noastră. Am o întrebare: înainte de a le scădea notele la purtare, s-au întrebat domnii profesori DE CE au făcut elevii acest gest? Nu cred! Dacă le-ar fi păsat de asta ar fi luat alte măsuri! În ziua de azi mulți profesori nu mai știu să predea în așa fel încât să îi atragă pe elevi, nu mai știu să comunice cu ei, au o atitudine arogantă față de ei și nu le pasă de sufletele elevilor! Și , credeți-mă, că știu ce spun! Din păcate am o fiică adolescentă la cel mai bun liceu din județ și ceea ce îmi povestește despre școală mă revoltă continuu dar, nu am ce face pentru că nu-mi pot permite să le dau lecții colegilor mei de la liceu, eu o pârlită de învățătoare! Atâta timp cât profesorii nu-și vor schimba stilul didactic și atitudinea față de copii ,nu se va întâmpla nimic! Vor mai fi generații nenorocite de profesori înguști la minte care nu acceptă noul și nu doresc să îmbunătățească actul educativ.  Păcat că sunt foarte puțini profesori ca dv. sau ca mine ( fără lipsă de modestie) care se gândesc și la sufletul copiilor pe care încercîm să îi modelăm pentru viitor!Vă doresc să puteți schimba ceva pentru că eu, alături de câteva colege, încercăm să convingem colegii de breaslă că e timpul pentru schimbare!

Pelaghia Rosu

04.03.2015 21:05

 @"Profa de mate" eu nu prea sunt de acord cu copy paste de pe internet, dar stiu ca se da din toate pozitiile in invatamant, de la salariile dascalilor la subiectele de examene pentru diferite admiteri, cu tinta clara: peste 20 de ani sa avem o generatie de prosti. Nu uitati ca avem cei mai buni informaticieni din lume, olimpici la mate, la fizica, la stiinte in general.Din pacate la noi educatia este un drept, la altii este o obligatie!http://www.catchy.ro/profesoara-de-liceu-in-franta/68974

Cristina

04.03.2015 21:15

Felicitări, domnule profesor! Ați pus sare pe rană! Aș vrea să pun o întrebare, retorică  bănuiesc: Înainte de a scădea notele la purtare acestor elevi , s-a întrebat cineva DE CE au făcut acest gest? Nu cred că s-a întâmplat asta  deoarece, dacă și-ar fi pus această întrebare, ar fi luat alte măsuri! În ziua de azi, majoritatea profesorilor nu mai știu să atragă elevii la lecții , nu mai știu să predea într-un mod atractiv! Sunt foarte puțini dascăli care știu să se apropie de elevi, mai ales de adolescenți. Multora nu le pasă de sufletul elevilor . Și, credeți-mă că știu despre ce vorbesc! Din păcate am o fiică , elevă la cel mai bun colegiu din județ și ceea ce îmi povestește despre școală, mă întristează. Elevii sunt priviți cu aroganță, comportamentul profesorilor lasă de dorit iar despre lecții nu vă mai spun cât sunt de ,,atractive” și ,,interesante”!!!!Culmea este că nu pot face nimic deoarece nu-mi permit să dau lecții colegilor mei profesori, eu, o pârlită de învățătoare! Dar, așa cum sunt , alături de alte colege, încerc să schimb ceva! Dar, cu o floare nu se face primăvară! Atâta timp cât profesorii refuză schimbarea, noul , nu se va face nimic! Ar mai fi multe de spus și de scris dar mă opresc aici cu comentariile!

Alex

20.06.2016 16:12

La ce suflet va referiti? Tot ce se poate observa la elevi este o aroganta atat de agresiva ca le iese pe nas.

gypsy

04.03.2015 21:20

Asta nu înseamnă ca elevii nu merita sanctiuni, daca primesc atâtea incurajari la faptele eroice care le-au facut ce credeti ca o sa facă in viitor?

Ahaaa

04.03.2015 21:27

Bravo domnule profesor ! 

Adauga comentariu