Un nou val de ger loveşte Transilvania

Temperaturile din ultimele zile au fost mai blânde pentru clujeni, având în vedere că au venit după trei săptămâni în care mercurul din termomentre nu a urcat peste 0 grade Celsius.

De astăzi, însă, se schimbă iar vremea, revenind vânturile puternice şi gerul.

Vremea va deveni deosebit de rece, geroasă în noaptea de miercuri spre joi (18/19 ianuarie) mai ales în regiunile nordice, nord-estice şi centrale, iar în nopţile următoare, până la sfârşitul săptămânii, gerul se va extinde în cea mai mare parte a ţării. Frecvent se vor înregistra temperaturi minime cuprinse între -20 şi -10 grade, iar maximele diurne vor fi preponderent negative, informeaza meteorologii.

Îndeosebi pe parcursul zilei (azi, 18 ianuarie) vântul va continua să prezinte intensificări în regiunile sud-estice şi la munte, unde local vor fi viteze de 40-50 km/h. În judeţele Buzău, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Tulcea, Constanţa, precum şi la altitudini mari în Carpaţii de Curbură şi în Munţii Banatului, vor fi intervale de timp în care rafalele vor depăşi 55...60 km/h şi temporar zăpada va fi spulberată.

Deocamdata, judetul Cluj nu se afla sub niciun cod, insa meteorologii au anuntat ca vor actualiza informarea meteo de astazi, daca apar modificari.
      

Adauga comentariu