Un nou stand-up comedy cu Dragoș Pop, sâmbăta aceasta, la 12 noaptea, la Teatrul Național Cluj. Ceva nu-i ok!

Sâmbăta aceasta, începând cu ora 12 noaptea, Dragoș Pop îi va face să moară de râs pe clujenii care vor avea curajul să se avânte prin ger până la Teatrul Național Cluj pentru a participa la „ceva” ce „nu-i ok!”, la ultimul spectacol de stand-up comedy  al unuia dintre cei mai vechi actori de stand-up din țară. 

Spectacolul este interzis publicului sub 18 ani pentru că se anunță unul dur, cu subiecte tabu abordate într-o manieră nepotrivită pentru copii sau pentru domnișoarele de pension. Reprezentația, care închide un eveniment mai larg, Noaptea Porților Deschise, le este destinat spectatorilor cu mintea deschisă, dispuși să facă parte din acest spectacol interactiv și să râdă cu Dragoș Pop, amuzați de teme actuale, de ei înșiși, de glumele care devin uneori oamenii.

Dragoș Pop a explicat, pentru Ziar de Cluj, în esență, de ce se va râde sâmbătă noaptea:

„Spectacolul este 100% nou și e în registrul spectacolelor mele obișnuite. Atinge teme de actualitate, dar nu este unul politic, sub nicio formă. Se va râde de noi în general, vor fi teme legate de Facebook, legate de efeminarea societății, de faptul că am o fetiță și despre cum e să ai un copil mic de două luni. Vor fi tot felul de chestii, adevăruri sau situații general valabile, tratate într-o manieră de stand-up. 

Va fi interzis sub 18 ani pentru că sunt abordări mai adulte, mai îndrăznețe. Dar nu se înjură, nu e stilul meu să înjur, sunt doar abordări mai dure. Nu e vorba nici de sexualitate explicită, însă se vorbește de alte chestii, despre tot ce e tabu: sexualitate, se atinge și biserica, teme care nu sunt ok pentru copii. Ca să dau un exemplu de glumă: «Nu e ok ca în timpurile noastre, contemporane, să îi dai un pumn unei femei, tu, ca bărbat… și să rămână în picioare!» Deci, vor și chestii de genul acesta, pentru care trebuie să fii adult, să înțelegi că nu e o instigare la violență. 

Spectacolul va aborda absolut tot ce cred eu că nu-i ok pe bucata asta de lumbersexual, de tineretul acesta… nu sunt moralist, dar nu prea îi înțeleg, eu fiind mai old school, peste 40 de ani… Spectacolul este și o satiră de tipul acesta, nu îi înțeleg pe cei care postează prăjituri, mâncare pe Facebook și va fi și despre lucrurile acestea. 

În cadrul Nopții Porților Deschise, spectacolul meu era programat mereu la 12 noaptea, eu închei cumva evenimentul și e pus la 12 noaptea și pentru că nu este pentru copii. Pe mine foarte mult mă interesează, mai nou, în ultimele stand-up-uri, nu neapărat să fii foarte smart, foarte witty în glume, ci un anumit tip de energie interactivă. Nu aveți idee ce pot să scoată oamenii, dacă sunt un pic provocați și întrebați în public tot felul de chestii, când sunt puși să dea variante de răspuns sau să spună ce ar face în anumite situații. Spectacolele mele sunt interactive. Întrebi și fiecare spune câte o prostie și, dacă nu îți e frică să te faci de râs… oricum mori de râs! Frumusețea e că realizezi imediat că fiecare vrea să facă pe interesantul, ori e prostănac rău, ori efectiv scoate o glumă foarte bună! Ideea e că nu îi judecă nimeni, important e energia să fie bună, încât fiecare să dea toate prostiile, maximul!”

Foto: Nicu Cherciu, Teatrul Național Cluj; Facebook Dragoș Pop


Adauga comentariu