Din oras

Un nou SF comandat și plătit de Primărie cu 130 000 de lei, fonduri bugetare

De SF-uri, PUD-uri, PUZ-uri și alte asemenea studii și proiecte nu ducem lipsă la Cluj-Napoca, unde Primăria folosește maculatura urbanistică drept bază pentru promisiuni electorale.

Un nou SF este obiectul unei achiziții directe inițiate pe platforma SEAP de către  municipalitatea clujeană:

La un preț estimativ de 130 000 de lei, fonduri bugetare, Primăria contractează serviciile unei firme care va realiza „PROIECTARE PUD ȘI SF PENTRU SPAȚII DE RECREERE”.

Achiziția fiind în prezent în stadiul de deliberare (ofertant este S.C. K&K STUDIO DE PROIECTARE S.R.L.), în platforma SEAP nu este încărcată documentația care ne-ar putea oferi mai multe detalii în privința intențiilor Primăriei – despre ce fel de spații de recreere este vorba? Locuri de joacă pentru copii lângă calea ferată, în pantă sau lipite de parcări intens circulate, așa cum avem deja? Părculețe în zone neumblate? Zone cu echipamente de fitness pentru seniori?

Oricum, de la stadiul de studiu de fezabilitate și plan urbanistic de detaliu, până la transpunerea proiectelor în teren e cale lungă, așa că avem timp să aflăm. Informația importantă e că din taxele și impozitele clujenilor Primăria investește consistent în SF-uri, fiindcă de asta are Clujul cea mai mare nevoie.

O „abonată” a contractelor cu Primăria

K&K STUDIO DE PROIECTARE SRL este o firmă din Cluj-Napoca, ce îl are ca administrator și unic asociat pe Kulcsar Andras Levente. Firma de arhitectură are un număr mediu de 12 angajați și a înregistrat, în anul 2020, o cifră de afaceri de 416 386 euro, un profit net de 81 334 euro și datorii de 354 284 euro.

K&K Studio de Proiectare SRL a mai avut contracte cu Primăria de-a lungul anilor. De exemplu, a proiectat mansardarea sediului Primăriei de pe Moților, regenerarea urbană a străzii Gheorghe Dima – Vest, parkingul plin de infiltrații de pe strada Primăverii nr. 8.

Potrivit Gazeta de Cluj, după ce Primăria a fost dată în judecată de către compania portugheză Cogedir, pentru că nu a putut edifica proiectul unui parking subteran din Piața Mihai Viteazul, din vina administrației clujene (în subsolul terenului este pozată o magistrală a Companiei de Apă Someș care nu poate fi mutată, lucru care nu a fost luat în calcul de oficialii lui Emil Boc), administrația Boc a încercat să găsească soluții tehnice și a fost contractată firma clujeană de proiectare K&K Studio care, în final, a propus trei variante alternative pentru realizarea parkingului cu peste 500 de locuri. Însă cei de la Cogedir au considerat că variantele propuse de firma clujeană de proiectare nu sunt viabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *