Un nou șantier clujean de 5 stele verzi: deși lucrările au început de 2 luni, în Parcul Armătura nu s-a mișcat mare lucru

Parcul Armătura din cartierul clujean Iris zace într-o cruntă paragină de la Revoluție încoace. Vechea bază sportivă arăta, în această vară, ca la 30 de ani după Apocalipsă, iar parcul devenise o pădure virgină cu buruieni luxuriante.

Proiectul de modernizare a parcului le-a trezit un licăr de speranță locuitorilor din vechiul cartier industrial, devenit rezidențial în ultimele două decenii în care au răsărit și aici, ca peste tot, doar blocuri printre blocuri.

În urmă cu vreo lună (poate două, timpul este relativ și nu are nicio importanță atunci când vorbim despre șantierele publice din Cluj-Napoca) Parcul Armătura a fost împrejmuit cu o plasă verde. Mulți s-au bucurat atunci, crezând că încep lucrările! Însă, au luat plasă, fiindcă în afară de acea plasă, nimic nu a mai mișcat în parc o vreme. Zona însă a început să capete un aspect european, de 5 stele verzi:

Conform panoului de șantier, data începerii construcției a fost: 19. 07. 2021. Termenul de execuție al lucrărilor, prevăzut în autorizație, este de 18 luni, așa că acestea ar trebui să se încheie în data de 18. 01. 2023.

Lucările însă nu au demarat când ar fi trebuit. Cităm de pe santiereonline.ro, unde este promovată această investiție:

„Stadiu la data de 20.07.2021: conform dlui. Oreste, lucrarile de constructie nu au demarat inca. Dansul a mentionat ca vor demara in perioada urmatoare, iar oferte pentru toata gama de materiale de constructii pot fi inaintate pe adresa de e-mail arondata acestuia.

Stadiu la data de 13.07.2021: a fost atribuit contractul pentru antrepriza la data de 01-07-2021, iar lucrarile urmeaza sa demareze in perioada urmatoare.”

Potrivit aceluiași site, contractul semnat cu Nord Conforest SA are o valoare de 16.745.421,91 lei cu TVA

Astăzi, Ziar de Cluj a vizitat șantierul care, din păcate, pare a se mișca cu aceeași viteză a melcului cu care s-a mișcat și șantierul „La Terenuri”, care va fi finalizat cel mai probabil la anul. Și la mulți ani!

Până în data de 23 septembrie, s-au tăiat doar arbuștii de pe un mal al leșiosului pârâu Nadăș:

În parc, a fost trasă numai o bandă alb-roșie printre copaci:

Clădirea fostei baze sportive a fost transformată în moloz:

Iar terenul de sport a fost arat. Nici măcar nu s-au înlăturat încă tribunele:

După 2 luni, cam atât! Atâta s-a putut.

Adauga comentariu