Un nou dosar penal pentru țeparul Traian Onuc. Când va plăti escrocul pentru pagubele făcute?

Ziar de Cluj atrage atenția organelor competente pentru a lua măsuri în legătură cu escrocheriile țeparilor imobiliari. Unul dintre cei mai periculoși escroci imobiliari este Traian Onuc, care deși are dosar penal continuă să țepuiască zeci de persoane.

În perioada 2014-2017, pe numele fraudatorului a fost întocmit un dosar penal complex, persoana vizată fiind trimisă în judecată prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.

Trimiterea în judecată a fost nesemnificativă pentru Onuc, el continuând să ia bani de la oameni pentru apartamente construite ilegal, ori pentru apartamente existente doar în imagini. În anul 2016, având în vedere probatoriul administrat, bărbatul a fost reținut pentru înșelăciune, însă după 24 de ore a fost eliberat.

În 2016 pe numele lui Onuc au fost înaintate 37 de infracțiuni de înșelăciune și o infracțiune de distrugere. Țepar care a lăsat zeci de oameni fără bani și fără locuință a făcut de pe spatele clujenilor 700.000 euro, bani ce nu au mai fost recuperați.

În 2019, la nivelul Poliției municipiului Cluj-Napoca se instrumentează, în prezent, un alt dosar penal în urma unor sesizări formulate împotriva aceleiași persoane. De la sfârșitul anului 2018 până în prezent Traian Onuc a înșelat cel puțin 10 persoane, ademenindu-le cu prețuri mici, atrăgătoare. Acesta cere avans jumătate din prețul total al apartamentului, iar după ce se vede cu banii în mână, este de negăsit.

Parchetul a solicitat judecătorului revocare cercetării sub control judiciar, deoarece acesta a continuat să însele oameni, însă instanța a respins propunerea parchetului.

Reamintim faptul că pentru prevenirea incidentelor de acest gen, persoanele care doresc să achiziționeze un imobil să se documenteze cu privire la apartamentul pe care doresc să îl cumpere, să se informeze despre vânzător, să nu cadă în capcana prețurilor mici. În momentul în care orice aspect legat de cumpărarea sau închirierea apartamentului vă indică nesiguranță nu ezitați să vă prezentați la poliție.

 

 

 

Adauga comentariu