Un florestean acuza Primaria ca tolereaza extinderea abuziva a proprietatilor pe domeniul public

Ioan Maja, un  locuitor al comunei Floresti ii acuza pe reprezentantii Primariei pentru ca nu intervin pentru a-i sanctiona pe cei care isi extind abuziv proprietatea pe domeniul public marindu-si curtile caselor in care locuiesc. In acelasi timp Ioan Maja se lupta cu vecinii de peste 10 ani pentru ca acestia i-au construit un gard pe proprietate, iar locuitorii strazii Cetatii II trec prin curtea sa pentru ca in zona nu exista trotuar.

Pe strada Stadionului din Floresti gardurile care imprejmuiesc proprietatile sunt aliniate, mai putin gardul vecinului lui Ioan Maja care iese cam cu 3 metri in afara fata de aliniamentul gardurilor de la celelalte proprietati. Pe planurile cadastrale ale Primariei Floresti totul e legal.

O situatie ciudata e intalnita pe strada Cetatii II unde locuitorii a trei case si-au extins proprietatile pe domeniul public, iar Primaria, in momentul in care a modernizat strada nu a mai avut unde sa construiasca si trotuarul. Din aceasta cauza multi cetateni care utilizeaza  mijloacele de transport in comun ale Companiei de Transport Public( CTP) pentru a ajunge la locuinte traverseaza proprietatea lui Ioan Maja. Floresteanul este nemultumit si de faptul ca aceiasi trei  vecini si-au extins proprietatea si inspre  terenul sau, construindu-i un gard de 150 metri pe teren.

“Vecinii mi-au intrat pe teren si si-au construit gardul la mine pe proprietate. Am facut nenumarate sesizari la Primarie, insa nimeni nu a  venit sa vada. Pe toate lungimea terenului meu vecinii au intrat cam cu 1,5 m la mine, va dati seama cat pierd eu”, a declarat Ioan Maja.

Oamenii care trec linistiti pe strada sunt intrebati de catre Ioan Maja daca locuiesc in  zona. Unele persoane par revoltate de intrebare altele spun ca atata vreme cat este drum si e deschis circulatiei nu considera ca nu ar trebui sa circule.

“Pe aici trec zilnic. Niciodata nu mi-am pus intrebarea daca e sau nu drum privat sau e proprietate privata. Din statia unde ne lasa autobuzul pana la intersectia cu strada Florilor nu este trotuar. Sunt cu nepotica mea de 4 ani, cum sa merg pe strada cu ea? Nu vedeti cum circula nebunii? “, a declarat Francisc M., un trecator pe proprietatea lui Ioan Maja.

In replica, reprezentantii Primariei Floresti considera ca nu mai au ce face, odata ce constructiile au fost realizate, intabulate si oamenii isi platesc impozit. Din punctul de vedere al fondului funciar administratia publica locala, prin Comisia de Fond Funciar, are obligatia de a pune in posesie proprietarii. In momentul in care intra in posesia titlului de proprietate, reprezentantii Primariei considera ca nu mai au niciun fel de responsabilitate in ceea ce priveste administrarea acelor terenuri, ba mai mult, responsabilitatea asupra acestora revine exclusiv prorpietarilor.

 “In opinia mea problemele au aparut acolo odata cu repunerea in posesie a vechilor proprietari, repunere in posesie care nu s-a facut exact pe vechile amplasamente. Pentru ca la vremea respectiva nu eram in administratie, nu pot sa spun decat ceea ce am constatat si constat si eu astazi. In momentul in care s-a modernizat strada Cetatii II s-a intampinat situatia pe care o vedem cu totii si am fost obligati sa ne adaptam conditiilor din teren. Bucatica acea de bordura nu o putem numi trotuar si nu face altceva decat ca delimiteaza proprietatea oamenilor de partea carosabila. Nu putem acuma sa ne apucam sa ii expropriem pe oameni. In cazul construirii gardului  pe proprietatea domnului Ioan Maja ce pot eu spune e ca dansul, din cate cunosc, nu si-a intabulat terenul, fapt pentru care nu se stie exact limita de proprietate cu vecinii. Iar referitor la faptul ca oamenii prefera sa treaca pe proprietatea sa in loc sa mearga pe trotuarul de peste strada, cred ca cel mai simplu ar fi ca domnul respectiv sa isi monteze un gard”, a declarat Horia Sulea.  

Comentarii

Radu

25.09.2014 13:17

Sa-i dea in judecata.

Adauga comentariu