Un elev clujean cu deficiente de vedere, medaliat cu argint la la Jocurile Mondiale pentru Juniori de la Eger

Alex Bologa de la Clubul Sportiv Lamont din Cluj a castigat o medalie de argint la Jocurile Mondiale pentru Juniori care a avut loc intre 4 si 6 decembrie la Eger, in Ungaria. Tanarul ar putea fi primul judocan nevazator care va reprezenta Romania la Jocurile Paralimpice de la Rio din 2016.  Competitia a reunit 118 sportivi din 21 de tari. Romania a fost reprezentata de Florin Kovacs (32 de ani) si Alex Bologa (18 ani), impreuna cu Gianina Andreica, antrenoare la „U”- CSM Cluj si la Centrul Olimpic Feminin de Judo din Cluj. Alex este elev la Liceul Pentru Deficienti de Vedere din Cluj si Florin Kovacs (Bacau) a practicat judo-ul inainte ca vazul sa i se deterioreze si a reluat antrenamentul cand a aflat de intentia Clubului Sportiv Lamont din Cluj de a crea o echipa de sportivi judocani cu deficiente de vedere. Florin, celalalt tanar clujean din concurs a obtinut locul 9 la categoria sa de 73 kg. Alex a participat la clasa sa – 60 kg, la Jocurile Mondiale pentru Juniori, destinate sportivilor sub 21 de ani, castigand meciurile cu sportivii din Spania, Azerbaidjan si Belarus. In final, a pierdut in fata Rusiei, obtinand medalia de argint.
„Acesta a fost un rezultat excelent pentru el, care a progresat foarte mult in ultimele 18 luni alaturi de antrenoarea sa Gianina, antrenandu-se zilnic la Centrul Olimpic de Judo din Cluj. Alex a obtinut puncte valoroase in clasament, care il vor ajuta sa-si realizeze visul de a fi primul judocan nevazator care va reprezenta Romania la Jocurile Paralimpice de la Rio din 2016”, apreciaza oficialii Clubului Lamont.
Pentru ca si-a urmat pasiunea pentru sport in ciuda marilor sale probleme cu vederea si a reusit o performanta de care in ultimii ani nici sportivii romani fara deficiente nu mai reusesc sa se apropie, ii spunem Jos Palaria! lui Alex Bologa.

Adauga comentariu