Un dezvoltator imobiliar strain isi revarsa gunoaiele in Canalul Morii din Marasti, cu autorizarea Primariei Cluj

Canalul Morii a devenit, in zona cartierului Marasti, groapa de gunoi pentru un dezvoltator imobiliar cu sediu in Canalul Manecii, care construieste in spatele magazinului Lidl un imobil de birouri si locuinte.

Din imaginile surprinse de catre reporterii BZC se poate observa cum muncitorii care lucreaza la fundatia constructiei de pe strada 21 Decembrie au instalat o conducta care face legatura intre santier si Canalul Morii, astfel incat apa si molozul sa poata fi deversate direct in afluentul Somesului.

Tot din aceleasi imagini se poate observa faptul ca in zona sunt aruncate si alte materiale de constuctie, precum si faptul ca inainte de santier, albia paraului era delimitata prin dale de beton, care acum sunt aruncate in apa.

Intre toate aceste mizerii si deseuri, pe Canalul Morii isi fac viata, nu se stie pentru cat timp inca, mai multe familii de rate, fapt care nu-i deranjeaza pe muncitorii santierului cand isi arunca molozul in parau.

In mod ironic, pe santierul cu pricina exista indicatii clare potrivit carora deversarea oricaror deseuri sau materiale folosite in construirea imobilului este interzisa si se sanctioneaza conform legii.

Potrivit autorizatiei cu numarul 1902, din 20.10.2016, eliberata de catre Primaria Cluj-Napoca, Portico Investments Romania (PIR) va realiza o cladire de birouri pe platforma care gazduia pana nu demult fabrica Napolact.

Din cate se pare, imobilul va avea functiuni mixte, birouri si locuinte, va avea doua niveluri de subsol, parter, mezanin, 10 cetaje si unul retras. Investitia este de 19 milioane de lei, iar durata de executare a lucrarilor estimata, de 50 de luni.

Interesant este faptul ca, daca pe santier, beneficiarul contructiei apara ca fiind Hexagon City Srl, societate controlata de catre Radovici Adrian Sebastian si Maris Florin, pe site-ul primariei Cluj autorizatia de contruire apare eliberata pentru Portico Investments Romania.

Portico Romania este o filiala a Portico Investments Limited, cu sediul in Insulele Jersey, situate in Canalul Manecii si apartinand din punct de vedere administrativ Marii Britanii, si are in Romania 22 de proprietati in orase precum  Cluj, Arad, Resita, Hateg, Odorheiu Secuiesc, Medias, Orsova, Simeria, Targu-Mures, Deva, Ploiesti, Ramnicu Valcea, Campulung Moldovenesc, Drobeta Turnu Severin, Tulcea, Barlad, Carei sau Oradea.

Comentarii

Toma Alexandra

09.04.2017 11:23

In plus, s-a acordat autorizatie de constructie pt un ansamblu de 10 etaje cand zona este inconjurata doar de blocuri de 4 etaje pentru care evident acest fapt reprezinta un real disconfort si dezavantaj intrucat va lipsi clar lumina soarelui

Adauga comentariu