Un an de la marea SPARANGHELIE: tot în pandemie, tot cu restricții

Joi, 9 Aprilie 2020. Mii de români în parcarea Aeroportului Internațional Cluj. Stare de Urgență. Autoritățile nu au știut nimic: „Avem și pretenția să fim informați”, susținea primarul Emil Boc atunci. Nici prefectul Mircea Abrudean n-a știut nimic. Dar, prin concursul autorităților- noaptea, ca hoții - autocarele au transportat mii de români din zona Moldovei, cu un număr imens de infectări atunci, taman pe Aeroportul din Cluj. La un an distanță, nu s-au schimbat prea multe.

CITEȘTE ȘIEXODUL CREIERELOR. Emil Boc: „Nimeni să nu mai fie nevoit să emigreze doar pentru un loc de muncă!” VS. „Am pretenția să fiu informat”

Suntem tot în pandemie, iar campania de vaccinare începută în 27 decembrie 2020 ca un mare succes e mai degrabă un eșec. În 9 Aprilie 2021 suntem tot sub restricții. Guvernanții sunt primii care sfidează regulile, afișându-se fără măști de protecție. Vaccinarea a început de la „vârf”, nu pe categorii de risc. Iar centrele de vaccinare care figurează pe platforma de înscriere pentru municipiul Cluj-Napoca prezintă mai multe locații disponibile decât spațiile de vaccinare existente de fapt, funcționale. 

Atunci, în aprilie 2020, românii din țară erau speriați de valul mare de români din diaspora, care veneau cu virus sau fără, acasă.

Un milion de români. Două milioane de români. Forță de muncă cât China.

Guvernul PNL-ist Orban a permis ca mii de români să plece la cules de sparanghel în Germania. Iar pentru milionul de români sosit în țară erau anunțate noi locuri de muncă prin deschiderea șantierelor la proiectele mari de infrastructură etc. 

Ce s-a întâmplat cu acei români? S-au întors înapoi la sparanghel. 

Iar peste România s-a așternut aceeași incompetență. Un incendiu la Spitalul Județean de la Piatra Neamț. Apoi un incendiu la Spitalul Matei Balș din Capitală. 

Au murit oameni. 
Au murit zeci de români, frați, surori, tați, mame.

Nimeni nu a răspuns pentru degringolada și incompetența autorităților. 

După cum nimeni nu a răspuns pentru miile de români aterizați peste noapte pe Aeroportul din Cluj în plină stare de urgență.

„Am avut o discuție foarte dură cu mai mulți reprezentanți ai autorităților statului și am spus un singur lucru:

dacă noi, cei aleși, avem responsabilitate în fața cetățenilor și dăm socoteală pentru tot ce se întâmplă în acest oraș, avem și pretenția să fim informați, declara primarul din Cluj pe seama evenimentului de pe Aeroportul Cluj. 

N-au fost informați. 

Atât s-a putut.

 

Adauga comentariu