Un copil de trei ani, operat cu succes pe creier, a murit la scurt timp de COVID-19 într-un spital din Cluj. Familia dă vina pe medici

Un copil de doar trei ani a murit la Spitalul de Copii din Cluj-Napoca de COVID-19, deși a supraviețuit unei operații complicate pe creier, de care a avut nevoie pentru a-i fi îndepărată o tumoară cerebrală. Băiatul a fost plimbat prin trei spitale din Cluj-Napoca și în cele din urmă avea să moară după ce s-a infectat cu COVID-19 într-un spital, conform Observatornews.ro.

Părinţii dau vina pe medici care l-au internat într-un salon cu doi pacienţi vârstnici bolnavi de Covid. Revoltaţi, oamenii vor ca judecătorii să le facă dreptate.

După operație, băiețelul a fost internat în salon cu doi pacienți vârstnici cu simptome Covid-19

O lună şi două zile a durat chinul micuţului şi în tot acest timp a fost plimbat prin trei spitale din Cluj-Napoca. Părinţii nu şi-ar fi închipuit niciodată că în spatele problemelor de reflux pentru care l-au internat la Spitalul de Copii se ascundea de fapt o tumoră cerebrală. După două săptămâni de investigaţii, medicii au decis să îl transfere la Clinica de neurochirurgie a Spitalului Judeţean pentru operaţie pe creier.

Ariana, mama copilului susține că: ”A ieșit operația, copilul era bine”.

Răul cel mare avea să se întâmple însă în timp ce copilul era la Terapie intensivă. Din lipsă de locuri, medicii l-au internat pe micuţ în aceeași secţie cu alţi doi pacienţi vârstnici.

Dumitru, tatăl copilului susține că: ”Erau în stare foarte urâtă, din ce am văzut, aveau niște simptome, tușeau, aveau probleme cu respirația”.

Abia după câteva zile, testul PCR a confirmat bănuielile tatălui: femeia şi bărbatul cu care Matei împărţea camera aveau COVID-19. Micuţul încă nu, dar se simţea din ce în ce mai rău. Avea febră şi dureri mari în piept şi în spate. Neputincios, tatăl cere ajutor.

Ariana, mama copilului: ”Sotul meu, de fiecare dată când mergea la vizita, îi spunea: domnul doctor, copilul face febră. E normal, e postoperator. Îi spunea și sotul meu: domnul doctor, nu-i faceti va rog o raza la plămâni, să vedem, să nu aibă ceva la plămâni. Nu, imposibil să aibă ceva”.

Matei a fost transferat la Infecțioase când avea deja 70% afectare pulmonară

Abia al treilea test PCR avea să iasă pozitiv., când deja trecuseră două săptămâni de la operaţie.

Abia in 2 aprilie, Matei a fost transferat la Spitalul de Boli Infecțioase, dar mult prea tarziu. O confirma fișa de internare pe care scrie clar ca avea deja 70% afectare pulmonară, iar la ancheta epidemiologică este consemnat că a fost internat în acelasi salon cu doi pacienți confirmati cu Covid 19.

În aceeaşi zi, medicii au decis să îl transfere la secţia de ATI a Spitalul de Copii. Pentru Matei începe o nouă luptă. Pe care, din nefericire, trei zile mai târziu băieţelul o pierde.

Dr. Daniela Dreghiciu, purtător de cuvânt Spitalul de Copii Cluj-Napoca: ”Toate acestea s-au grevat pe un organism fragil, fragilizat de boala anterioara pe care o avea copilul.”

Îndureraţi, părinţii cer să se facă dreptate

Ariana, mama copilului: ”Copilul a ajuns cu plamanii afectati din cauza lor. Copilul era bine, era acum viu. Vreau ca să plătească pentru ceea ce i-a făcut copilului meu”.

Medicul care l-a operat pe băieţel spune că la o astfel de tumoră, şansele nu sunt foarte mari. A refuzat însă să comenteze şi a trimis purtătorul de cuvânt.

Flavia Ţopan, purtător de cuvânt Spitalul Judeţean Cluj: ”Post-operator, pacientul a fost monitorizat pe sectia de Terapie Intensivă și pus într-o rezervă de trei locuri împreună cu alti doi pacienti care la momentul respectiv erau negativi.

Familia va depune o plângere la Colegiul Medicilor şi este decisă să meargă mai departe, în instanţă.

Adauga comentariu