Un consilier PSD reclamă modul în care au fost împărțiți banii pentru municipii și comune. Cristian Haiduc: „Ar trebui sa votați cu doua mâini și sa cereți dublarea sumelor pentru Câmpia Turzii”

Consiliul Județean din nou își bate joc de banii contribuabililor din județul Cluj. În ședința de astăzi, 28 noiembrie a fost aprobat un proiect care indică discriminarea și diferențele care se fac între municipii și comune. Proiectul intitulat „Proiect de hotărâre privind nominalizarea sumelor din impozitul pe venit pe unități administrativ-teritoriale”, prin care se face o mare diferență în municipii și comune, a pornit o discuție mai aprinsă între doi consilieri.

Diferențele mari se fac între Municipiul Câmpia Turda, Gherla, Turda și Dej. De exemplu, Câmpia Turzii primește 100.000 lei, iar Gherla, Turda și Dej trebuie să se mulțumească cu 41.000 lei.

Luca Viorel, consilier județean PSD a punctat că este incorect modul în care au fost împărțiți banii pentru Municipii.

„Ce o să spun o sa fie din punct de vedere politic. Nu vreau sa propun nimic pentru ca știu ca nu este câștig de cauza. Nu suntem împotriva repartizării sumelor pe unitățile administrativ-teritoriale pe comune/municipii. Ce nu mi se pare corect sunt diferențele foarte mari. Un exemplu va dau: La un Municipiu Câmpia Turzii se dă 100.000 lei, iar la Gherla, Turda și Dej 41.000 lei” spune Luca Viorel în ședința de Consiliu Județean.

Cristian Haiduc, consilier județean PNL a dat dovadă de o luptă aprigă între partide, susținând că oricâți bani ar aloca PNL-ul acum, nu poate să scoată Municipiul Câmpia Turzii din groapa în care PSD l-a băgat.

„Vreți să propuneți tăieri de la Câmpia? Am mai explicat odată în Consiliul Județean ca oricâți ani am alocat mai mulți bani la Câmpia Turzii nu am reușit să echilibrăm ceea ce a lăsat PSD. Ar trebui sa votați cu doua mâini și sa cereți dublarea sumelor pentru Câmpia Turzii ca să avem puțină reparație. Nu vorbiți de Câmpia Turzii, asta e rugămintea. Câmpia Turzii e un oraș care a fost lăsat. PSD l-a dus, l-a îngropat, drept dovada dacă începe astăzi să-și revină vreți să ne blocați din nou”, spune în ședința de Consiliu, Cristian Haiduc.  

Cu toate acestea, Luca Viorel a spus că din partea lui dacă se poate să fie triplată sumă la Câmpia Turzii, însă a vrut să scoată în evidență diferențele care se fac.

„Dacă am putea sunt de acord sa triplam. Eu am vrut să scot în evidentă modul de repartizare a acestor bani și diferențele dintre municipii și comune” mai spune consilierul PSD.

 

 

Adauga comentariu