Un clujean vrea sa le imbrace pe femeile-ultras

Din punctul de vedere al celor mai multi barbati, fotbalul nu este pentru femei. Totusi, sunt destule reprezentante ale sexului frumos care prefera fotbalul in locul unei telenovele sau a unei plimbari la shopping, in mall. Ele sunt femeile care l-au inspirit pe un clujean sa creeze o colectie de haine inedita, dedicata femeilor-ultras.

Cu ceva vreme in urma, pe stadioane era interzisa intrarea femeilor, deoarece era singurul loc in care barbatii erau “cu baietii” timp de 90 de minute si nu doreau sa aiba in preajma lor o prezenta feminina care sa ii intrebe, o data la cateva minute, “Iubitule, cine cu cine joaca?”, “De ce a fluierat ala?”, “A fost gol?”, cum se intampla de cele mai multe ori.

Ei bine, odata cu trecea timpului au aparut si “femeile microbiste” care merg pe stadion si canta, tipa si isi sustin echipa cot la cot cu barbatii. Se bucura si sufera, poate mai mult decat barbatii, in momentul in care echipa de suflet invinge sau e invinsa. Pentru ele, Mihai Hendea a creat o colectie de haine inedita, intitulata “UltrAs”, conceputa de la ideea femeilor-ultras care sunt nevoite sa poarte marcile de haine pe care le poarta sotii si prietenii lor.

“Prin “UltraAs” caut sa readuc aminte femeilor ultras faptul ca locul lor nu este exclusiv pe un stadion de fotbal sau o sala de baschet. Locul lor este alaturi de perechea lor atat in strada, cat si in drumul spre infruntarea unor decizii politice sau de orice alta natura care le implica”, spune Hendea.

Seria de haine abordeaza cu indrazneala un subiect deloc dezvoltat, si anume cel al partii feminine a factiunilor dure din galeriile de fotbal. Autorul colectiei cauta sa descrie trairile si intreaga viata a iubitelor si a sotiilor din „famiile-ultras”, care, meci de meci, canta si se manifesta pe arenele sportive pentru echipele lor de suflet.

In varianta actuala, hainele ar fi greu de purtat, dar el spune ca incearca sa inspire alte proiecte sau chiar sa faca alte variante "purtabile" ale hainelor, pentru ca ele sa ajunga pe stadioane si pe strada.

Desenele cu cele 9 piese vor fi expuse joi, 6 februarie 2014, in cadrul expozitiei de semestru al clasei de Design vestimentar, anul I, din cadrul Scolii de Arte “Tudor Jarda” Cluj. Vernisajul va avea loc de la ora 17.00, la etajul 1 al scolii, aflate pe Strada Fabricii de Zahar la numărul 51.

 

 

 

Adauga comentariu