Un clujean și-a decorat zidul casei cu sacii plini de gunoi, așteptând de la Crăciun să vină gunoierii

Un clujean a avut în acest an decorații mai deosebite de Sărbători. Pe zidul casei sale tronează sacii cu gunoi colectat selectiv pe care firma de salubrizare nu i-a mai ridicat de la Crăciun. 

Clujeanul, care este vorbitor de limba engleză, i-a transmis primarului Emil Boc un mesaj prin care sesiza faptul că firma de salubritate a uitat să mai ridice gunoiul colectat selectiv. 

„This is my Christmas decoration for this year! my recycling garbage are here since Christmas!!! No one came to collect them. I call and they don’t reply. Normally today is the day that they have to collect them. It’s not the first time that we are waiting for them to come. Any ideas what I should do with this mess?   Shall we stop recycling?”

Traducere: 

Acestea sunt decorațiile mele de Crăciun pentru anul acesta! Gunoiul meu reciclar este aici de la Crăciun !!! Nimeni nu a venit să le ridice. Sun și nu răspund. În mod normal, astăzi este ziua în care trebuie să le colecteze. Nu este prima dată când îi așteptăm să vină. Aveți idei ce ar trebui să fac cu această mizerie? Să nu mai reciclăm?

Răspunsul Primăriei la astfel de sesizări este că: Sesizarea dvs. a fost transmisa operatorului de salubritate pentru respectarea graficului de colectare a deseurilor municipale. In caz contrar Politia Locala va aplica sanctiunile legale.

Primăria a tot amendat operatorii de salubritate, în special de când aceștia au cerut mai mulți bani pentru colectare selectivă, dar acest proces se derulează cu mare dificultate. Chiar dacă clujenii au început să se mobiilizeze șă să colecteze deșeurile selectiv, firmele de salubritate tot nu reușesc să respecte un program de ridicare, sau tot apar situații în care toate deșeurle sunt colectate în aceeași mașină. 

 

Adauga comentariu