Vocea ta

Un clujean îi acuză de nesimțire pe angajații Centrului Cultural German din Cluj pentru organizarea „unei petreceri” nocturne la ușa unor locuințe private

Un clujean îi acuză de nesimțire pe angajații Centrului Cultural German din Cluj pentru organizarea unei petreceri nocturne la ușa unor locuințe private. Este vorba despre Clujotronic, un eveniment organizat de Centrul Cultural German și Institutul Francez între 29 septembrie și 1 octombrie, în Piața Ștefan cel Mare, nr. 18.

Se pare că la Cluj, sub pretextul artei și a culturii, muzica electronică tulbură liniștea publică ori de câte ori organizatorii de evenimente doresc, gălăgia pe timp de noapte, în timpul orelor de liniște, devenind o cutumă, un „obicei al pământului”, după edițiile Untold și toate pseudo-festivalurile care de ani de zile poluează fonic orașul la ore târzii din noapte. Nici nemții și nici francezii nu par a fi mai prejos decât românii, atunci când e vorba de organizat șușanele la volum maxim:

„Respectarea bunului-simț sau mai degrabă ce este bunul-simț ar trebui să fie o întrebare adresata Centrului Cultural German din Cluj. Atunci când cunoști Legea 61/1991 care sancționează faptele de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și a liniștii publice și totuși organizezi o petrecere la ușa unor locuințe private, înseamnă că ori ești ignorant, ori ești rău intenționat:

https://www.facebook.com/events/1080981455317125/

Cunoscând activitățile Centrului Cultural German încă din 2005 până în prezent, aș putea spune că s-au degradat considerabil în ultimii ani și o mare parte din evenimente sunt făcute pentru a cheltui un buget – daca s-ar face o evaluare a evenimentelor actuale, probabil ar ieși multe nereguli la suprafață.

Le recomand angajaților Centrului Cultural German din Cluj să meargă într-o delegație în Germania și să încerce să organizeze o petrecere în mijlocul unui oraș la ușa unor locuințe ale unor nemți obișnuiți – sunt curios care sunt sancțiunile din Germania atunci când aceștia cheamă poliția – probabil ne pot spune dânșii.

Să se prezinte Poliția Locală la ora 23 (ora de liniște începe teoretic la ora 22), să admiți că încalci legea (probabil se va face un proces-verbal – daca își fac datoria cei de la Poliția Locala) și să ridici volumul la boxe până târziu în noapte, este clar că ți-ai propus să fii mai presus de lege.

Orice manifestare care lezează drepturile unui om și care pune la îndoială legile bunului-simț nu mai poate fi numită cultură! Cer un punct de vedere public legat de aceasta situație și dacă se dorește continuarea ei în următoarele seri, în pofida celor scrise mai sus”, ne-a sesizat clujeanul, pe adresa redacției.

Așteptăm cu interes punctul de vedere al celor responsabili de organizarea evenimentului reclamat de către clujeanul deranjat de gălăgia nocturnă, de nerespectarea dreptului său la liniște pe timpul nopții, când oamenii care muncesc au nevoie de odihnă și nu de muzichii băgate cu forța pe gât sub pretextul unor manifestări culturale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *