Un clujean a fost bătut de controlorii din tren pentru că nu avea bilet

Un bărbat de 47 de ani din Cluj-Napoca susține că a fost bătut de controlorii unui tren în gara din Aghireșu Fabrici pentru că s-a urcat în tren fără bilet. Bărbatul voia să ajungă la Oradea și s-a urcat în trenul Brașov-Budapesta. 

Pentru că primise o propunere de serviciu la Oradea, omul urcase în tren fără bilet și-și asumase plata ulterioară a amenzii, însă acest lucru i-a înfuriat peste măsură pe conductori: deși călătorul se legitimase cu pașaportul, aceștia l-au dat jos de pe tren și l-au rupt în bătaie, în stație, după care au urcat în tren și și-au continuat călătoria

.

Agentul Poliției Transporturi Feroviare din gara Aghireșu, impresionat și indignat de cele întâmplate, a preluat victima, a dus-o la spital , iar a doua zi și la I.M.L. Cluj, potrivit bzc.ro

 “Duminică, am primit un telefon de la un angajator din Oradea, care-mi oferea un serviciu. Necazul era că nu dispuneam de niciun ban, așa că în jurul orei 14.00, am hotărât să urc în tren și apoi să plătesc amenda ce mi se va aplica de către conductor. Însă, se vede, calculul meu a fost greșit! ” Povestește în continuare că, după circa cincisprezece minute de la urcarea sa în tren, a apărut conductorul care i-a cerut tichetul de călătorie. I-am spus că nu am. Apoi, la cererea lui să-i prezint un act, i-am oferit pașaportul, neavând la mine cartea de identitate. Am fost somat ca la proxima stație să cobor din tren, însă l-am implorat să mă lase să-mi continui călătoria, fiindcă trebuie să ajung cu orice preț la angajare. Dar el, nu și nu - și a început să mă bruscheze și să mă lovească, iar după vreo două minute a apărut și colegul lui. Apoi, ambii m-au dat jos din tren, în gara Aghireșu-Fabrici, unde a început coșmarul: m-au bătut, teribil, chiar în fața localnicilor aflați acolo, în ciuda strigătelor și rugăminților acestora să mă lase în pace – sau să mă dea pe mâna poliției. Culmea, nici amendă nu mi-au dat și nici n-au anunțat poliția, s-au mulțumit să mă rupă în bătaie și să mă lase acolo, plin de sânge” – relatează Iustin Cercel Ludovic.

Poliţiştii au constatat că bărbatul prezenta urme de violenţă, acesta fiind transportat la o unitate medicală. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de purtare abuzivă, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Penal.

Adauga comentariu