Un clujean acuza politistii locali ca mint in procesele verbale pe care le semneaza

Un clujean acuza Politia Locala din oras ca l-a amendat fara o baza legala. Omul sustine ca a fost amendat pentru ca a blocat accesul intr-o parcare detinuta de o firma, desi masina lui se afla pe alta strada in acel moment. 

Mai exact, sustine el, reprezentantii societatii comerciale care isi are sediul la parterul unei cladiri de pe Calea Dorobntilor ar fi chemat politia, care i-ar fi aplicat o amenda pe nedrept. De fapt, spune acesta, masina sa era parcata pe strada Navodari, perpendiculara cu Dorobantilor. 

“Agentul constatator a savarsit un abuz, retinand in mod cu totul neadevarat ca as fi blocat accesul la parcarea cu numarul 2 de pe Calea Dorobantilor, aplicandu-mi si o sanctiune contraventionala prin procesul-verbal contestat. In acest sens, voi formula si plangere penala impotriva acestei persoane, care nu a facut altceva decat sa ma sanctioneze în mod nelegal, ca urmare a solicitarii reprezentantului S.C Z TOUR S.R.L.”, spune A.P. 

Acesta sustine ca primele doua locuri de parcare de pe Calea Dorobantilor, pana de curand netrasate, sunt folosite, in mod abuziv, exclusiv de reprezentantii Z Tour.  

“Reprezentantul firmei S.C Z TOUR S.R.L. foloseste lanturi si stalpi, pe care apare informatia "rezervat Z Tour”, pentru a interzice accesul altor persoane". 

Legea locala spune insa ca acest lucru este total interzis, dar si ca spatiile ocupate cu abonament trebuie sa fie inscriptionate pe asfalt, iar publicul trebuie informat despre existenta lor prin amplasarea unui indicator. 

“Pe strada Navodari, unde am parcat autoturismul, nu exista la data de 19.10.2015, cand am fost sanctionat de catre politisti, niciun asemenea indicator si nici pe carosabil nu exista mentionat vreun numar referitor la existenta vreunui abonament de parcare”, mai spune clujeanul. 

Reprezentantii biroului mass-media din cadrul Primariei Cluj Napoca spun ca lanturile folosite pentru "protejarea" locurior de parcare sunt ilegale. 

"Este vorba de ocuparea abuziva a domeniului public, lucru care se sanctioneaza cu amenda. Nu se poate amplasa nimic pe spatiul public fara autorizatie de la municipalitate", spun acestia. 

Aceasta este si nemultumirea clujeanului amendat. Acesta sustine ca legea se aplica doar in unele cazuri, iar politistii inchid ochii cand vine vorba de anumite nereguli. 

"Reprezentantii Politiei Locale Cluj-Napoca au fost chemati pentru a aplica o sanctiune contraventionala unei persoane care a impiedicat folosirea abuziva a unui loc de parcare, iar pentru ca aceasta finalitate sa fie atinsa, s-a recurs chiar la indicarea unei alte strazi in procesul-verbal", incheie A.P. 

Reprezentatii Z Tour au spus ca platesc abonament pentru locurile de parcare de pe Calea Dorobantilor de mai bine de patru luni. 

"Nimeni nu tine cont de faptul ca acele locuri sunt platite. Locurile noastre sunt ocupate in fiecare zi de catre cineva. Nu se mai poate in felul acesta, asa ca am chemat politia", spun acestia. 

Comentarii

Cristi

09.11.2015 18:07

Cei de la z tour îsi parchează de fapt masinile lângă parcare blocand o bandă pe strada Navodari. Strada Navodari oricum este complet blocată pe o bandă din cauza masinilor parcate haotic majoritatea apartinând jandarmilor pe care politia locală evită să-i amendeze

ovidiu

09.11.2015 20:06

In urma cu ceva timp domnul primar zicea ca nu se fac abonamente la parcari pe Dorobantilor pana la Liceul de Arte pentru ca acolo sunt parcometre.Intrebarea mea este de ce cladirile de birouri au parcarile interioare aproape goale iar persoanele care lucreaza acolo isi parcheaza masinile pe strada.Oare nu de aceea li se solicita cand construiesc respectivele cladiri sa detina si un anumit nunar de parcari?

el este

10.11.2015 08:25

nu te pune cu arabu' de la Z TOUR ca are conexiuni :)

Adauga comentariu