Un chinez s-a ”mutat” la Huedin cu o mașină de 70.000 de euro, raportată furată în Germania

Polițiștii de la Huedin au descoperit un chinez care a intrat în țară în urmă cu două săptămâni, la volanul lui Mercedez Marco Polo din 2020, în valoare de aproximativ 70.000 de euro. Sursele din cadrul anchetei susțin că bărbatul era monitorizat după ce exista suspiciunea unui comortament ciudat, el deplasându-se pe timp de noapte pentru cumparături stricte și ascuzându-se la un hotel din zonă. 

În momentul în care l-au prins în trafic și l-au legitimat, polițiștii au constat că mașina pe care acesta o conducea a fost raportată ca furată în Germania. Chinezul le-a transmis anchetatorilor că nu vorbește altă limbă decât cea nativă și că nu înțelege nimic din ce i s-a comunicat, motiv pentru care cercetările se vor derula cu ajutorul unui traducător specializat. 

Anchetatorii au confiscat mașina și continuă cercetările în dosarul penal întocmit pentru infracțiunea de tăinuire. 

 

„Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției orașului Huedin efectuează cercetări sub aspectul infracțiunii de tăinuire, în cadrul activităților fiind dispusă indisponibilizarea unui autoturism în valoare de peste 70.000 de euro.

În fapt, la data de 2 decembrie a.c., în urma investigațiilor operative derulate, polițiștii de investigații criminale au identificat în orașul Huedin un autovehicul înmatriculat în Germania, care figura ca fiind sustras de pe teritoriul respectivului stat.

În baza cercetărilor efectuate, polițiștii au identificat persoana care ar fi utilizat autovehiculul, un cetățean chinez, în vârstă de 40 de ani, depistat în orașul Huedin și condus ulterior la unitatea de poliție.

Autovehiculul în cauză a fost indisponibilizat pentru continuarea verificărilor, cercetările fiind efectuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire”, arată cei de la IPJ Cluj.

Adauga comentariu