Un chelner al USR PLUS este vicepreşedinte ANAF. Chelnerii Coaliţiei de Guvernare sunt mai calificaţi ca chelnerii lui Dragnea. Nu trebuie decât să fie "pluserişti", că "oameni noi în politică...

"Pluseristul" din imagine se numeşte Emil Sămărtinean, are 37 de primăveri, este "consultant" pentru IMM-uri (slujbuţă a la Barna) şi a fost numit în funcţia de vicepreşedinte, cu rang de subsecretar de stat, al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală printr-o decizie a prim-ministrului Florin Cîţu.

Individul are o vastă experienţă în vânzarea de telefoane şi în servitul comenzilor comandate de clienţi, fiind ospătar la Athenee Palace (o meserie onorabilă, dar care nu califică cu nimic pentru sinecura publică în care a fost numit).

A absolvit facultatea la 25 de ani, după ce a obținut diploma de licență în științe politice la Facultatea de Științe Politice din Cluj-Napoca în 2009. Ulterior, a urmat un masterat în Administrarea Afacerilor la Facultatea de Management din cadrul Academiei de Studii Economice București (2011). Şi să-şi facă un doctorat în cadrul Facultății de Relații Economice Internaționale ASE, dar n-a mai fost capabil şi de susținerea publică a tezei. În schimb pe contul de pe LinkedIn, se laudă că a terminat UBB Cluj-Napoca, în perioada 2005-2008 și are un master la ASE.

Un ochi aruncat peste afacerea "de consultanţă" ne arată că aceasta cumulează o cifră de afaceri de 50.000 de euro - o supercalu'ificare pentru a fi adjunct în instituţia care gestionează sume ce se ridică la sute de miliarde de lei.

Tot acolo se vede că are certificat CSU tip 2, galben, care s-a obtinut în pandemie pentru "înregistrarea unei diminuări a încasărilor sau a veniturilor în luna martie, sau aprilie, sau mai, 2020 cu un procent de minimum 25% față de media încasărilor sau a veniturilor din perioada ianuarie - februarie 2020. Certificatele se utilizează în relațiile cu instituțiile publice pentru obținerea de facilități" - si s-a obţinutîin urma înregistrării AICI.

Greenwald Consulting SRL, înfiinţată în 2008, ARE ZERO SALARIAŢI, dar o cifră de afaceri impresionantă. Ce putem să zicem despre aşa un "consoulting"?

Decât că chelnerii Coaliţiei sunt mai calificaţi în funcţii publice decât chelnerii lui Dragnea!

În fine, chelnerul "plusereului" 

Emil Sămărtinean va ocupa fie postul de vicepreşedinte responsabil cu activitatea de colectare, fie cel responsabil cu activitatea vamală.

Fireşte, Dan Barna a sărit rapid să-şi apere chelnerul, deoarece: “vine cu energie şi dorinţa de a schimba lucrurile” în această instituţie.

“Este un om în care eu, la momentul acesta, am încredere pentru că vine cu toată energia şi cu toată dorinţa de a schimba lucrurile. Sper să se integreze în sistem şi să obţină rezultate. (…) Este un om care are un CV care arată că de tânăr a muncit, s-a implicat în această zonă financiar-bancară, a fost consultant în domeniul respectiv. Am încredere în el”, a declarat Dan Barna, aseară la Digi 24.

Cică nu poţi face reformă fără schimbări şi nici folosind aceiaşi oameni din sistem care au dovedit anumite “limitări”.

“Ştiţi cum se spune tot timpul şi se reproşează clasei politice, celei vechi, că USR PLUS încă nu e acolo: domle, aveţi aceiaşi trei oameni, cinci oameni, îi rotiţi tot pe ăia, ne-am săturat, nu mai fac, sunt epuizaţi. În momentul în care (…) apare cineva din societatea reală, în care un tânăr care nu a lucrat în sistem este promovat în spaţiul public sau administrativ, domle, se prăbuşeşte pământul. Cum adică, promovaţi tineri; uite, nu are experienţă, nu a mai lucrat, nu a mai făcut. Păi ar trebui să ne alegem o direcţie, ori spunem pe ăştia îi avem, ăştia sunt, nu avem alţii şi nu ne mai mirăm de rezultate ori în momentul în care vii cu oameni tineri şi accepţi nişte pariuri, da, colegul meu Sămărtinean este un om pentru care noi ne-am asumat un pariu (…) Da, este un om care are un mandat de a obţine performanţă acolo. Dacă nu se va întâmpla lucrul acesta nu e nicio problemă, va fi înlocuit, dar ideea că folosim aceiaşi oameni din sistem care au dovedit de 30 de ani nişte limitări, ca să fiu elegant, este una cu care nu se pot schimba lucrurile. Nu poţi să faci reformă folosind fix aceleaşi opţiuni pe care le-ai avut până acum”, a mai spus Dan Barna.

Adauga comentariu