Un BMW, provenit din confiscari, rugineste in garajul Prefecturii Cluj

O limuzina BMW 530, aflata in posesia Prefecturii Cluj, provenita din confiscari, sta nefolosita si rugineste de luni bune in garajul Regiei Autonome de Administare a Patrimoniului Protocolului de Stat ( RA-APPS) de pe strada Dorobantilor. In conditiile in care servicii deconcentrate aflate in subordinea prefectului au parcul auto expirat de mai bine de 6 ani, printr-o dispozitie a prefectului Gheorghe Vuscan, BMW-ul in valoare de 57.200 de lei "prinde radacini" intr-un garaj de cateva luni bune

Prin adresa numarul 447513 din 17 august 2011, Institutia Prefectului Cluj a fost instiintata ca, in sedinta comisiei interministeriale pentru repartizarea autovehiculelor, ambulantelor sanitare ambarcatiunilor si motoarelor atasabile acestora, i-a fost repartizat cu titlu gratuit un autoturism marca BMW 530. Masina aflata in curtea Directiei Generale a Finantelor Publice Vaslui provenea din confiscari in urma contrabandei cu tigari la vama Albita din judetul Vaslui.

Florin Stamatian, prefectul judetului Cluj la acea vreme, nu a mai stat pe ganduri si profitand de ocazia de a reinnoi parcul auto, a transmis in 22 august raspuns adresei respective prin care si-a dat acceptul ca limuzina BMW sa fie preluata de catre Prefectura Cluj, iar inmatricularea sa fie facuta cu numere MAI. 

Dupa schimbarea Guvernului in 2012, la conducerea Prefecturii Cluj a fost numit Gheorghe Vuscan, care a preferat sa foloseasca pentru deplasarile in judet si pentru primirea delegatiilor oficiale fie Touareg-ul fie Hyundai-ul Tucson din dotarea institutiei, in detrimentul BMW-ului. Cu tractiune 4x4, in opinia prefectului, cele doua autoturisme sunt mult mai fiabile pentru depasarile in interes de serviciu, motiv pentru care in cei trei ani acesta nu urcat niciodata in limuzina BMW 530. 

Potrivit angajatilor institutiei coordonate de Gheorghe Vuscan, limuzina a fost folosita extrem de rar, principalul beneficiar fiind fostul subprefect Mihnea Iuoras. Odata cu demisia acestuia, limuzina cu o capacitate de 3000 cmc, a fost parcata in garaj si utilizata in medie de 2-3 ori pe an. Valoarea de achizitie, potrivit avizului de insotire a marfii cu care autotrismul a fost predat Prefecturii Cluj, este de 57.200 de lei. 

Actualul subprefect Gyorke Zoltan a declarat pentru Ziar de Cluj ca stie de existenta autoturismului si ca de la numirea sa in functie, din iulie acestui an, nu a auzit ca limuzina sa fie folosita si nici nu a vazut in ce stare tehnica se afla. 

“Din cate stiu eu, de la data de la care am fost numit subprefect, 16 iulie 2015, nu a fost utilizata acea masina deloc. Trebuie precizat ca proprietar este Ministerul de Interne, iar Prefectura Cluj doar o administreaza in baza unor proceduri interne ale ministerului. BMW-ul are un regim special, fiind inmatriculat cu numere de MAI, si din moment ce face parte din dotarea Prefecturii, sunt de acord ca ar trebui folosita, tinand cont de uzura morala si fizica. Din punctul meu de vedere ar trebui folosita si aceasta masina, indiferent de ce marca e. Sincer, nu am vaut-o, nici nu ma pricep la masini. Am auzit ca ea exista si ca prefectul judetului ar fi spus ca aceasta sa nu fie folosita, din ce ratiuni, nu ma pot pronunta”, a declarat Gyorke Zoltan, subprefectul Clujului.

In prezent exista 5 angajati ai prefecturii, atestati si agreati de catre Ministerul de Interne pentru a putea conduce autoturismele aflate in parcul auto detinut de catre Institutia Prefectului. Cu toate acestea, de peste 4 luni de zile BMW-ul strange panza de paianjen si se deterioreaza in garajul RAAPPS. Motivul pare unul hilar: deplasarile in teren ale prefectului, subprefectului si ale angajatilor institutiei ar fi destul de limitate ca numar. Prefectul, prin atributiile stabilite de lege, poate dispune anumite verificari in teren, iar in baza unui ordin se constituie comisii mixte si atunci functionarii de executie sau de conducere se deplaseaza in judet folosind masinile institutiei. 

“Iesirile in teren nu sunt atat de frecvente si nu tot parcul acesta de 4-5 masini se utilizeaza frecvent. Ele sunt folosite prin rotatie, dar daca aceste masini exista trebuie folosite, iar daca nu, eventual donate pe aceeasi procedura cu care a fost primita, daca legea permite, unei alte institutii publice la cererea ei. Daca ar exista o necesitate in acest sens eu as sustine donarea si acestei masini marca BMW. Ce daca e BMW, e vorba de opinii si de gusturi subective. Nu stiu care a fost rationamentul pentru care s-a distribuit aceasta masina Prefecturii Cluj”, a declarat Gyorke Zoltan.

Prefectul Gheorghe Vuscan se afa in concediu in aceste zile, motiv pentru care nu a putut fi contactat. 

Comentarii

maroo

06.10.2015 22:52

Dati-o lui Seplekan..
.

gogu

07.10.2015 08:52

I-o dau eu, daca-i pe invers! Da' nu cred... Glumeam bineinteles, Mihaita! Referitor la BMW singura problema e ca pe niciunul din prefectura "nu-l ajuta fata" sa se dea cu bmw-ul. N-au staif! Nu-i tine instalatia!

Gigel

07.10.2015 12:22

Da Seplekan ar da-o la camatarii lui sa scoata ceva bani...

Adauga comentariu