Un bloc cu 5 ETAJE, criticat anul trecut de arhitectul șef al orașului, a primit autorizație de construire. Va fi ridicat pe Calea Turzii, într-o zonă cu case

Anul trecut în luna iunie, Consiliul Local a aprobat Planul Urbanistic de Detaliu pentru un bloc cu regim de înălțime S+P+4E+ER (cu o capacitate de 21 de apartamente), pe Calea Turzii nr. 35. Deși a fost criticat de arhitectul șef al orașului, Daniel Pop, proiectul a primit, în urmă cu câteva zile autorizația de construire. Investiția este estimată la peste 3,7 milioane lei. Viitorul bloc cu patru etaje plus unul retras se află într-o zonă preponderentă cu case. Singurul imobil cu regim de înălțime asemănător este Hotel Ramada, care are tot patru etaje plus unul retras.

În cadrul ședinței Comisiei de Urbanism din luna februarie, Daniel Pop a catalog acest bloc „extrem de urât” și a precizat că trebuie ajustat la Comisia de Estetică Urbană.

Proiectul aparține firmei Buildology SRL Cluj-Napoca, înființată în 2009. Firma este a inginerului Radu Gavrilă, care îi mai are asociați și pe Andreea Chezan și Andrei Gavrilă. Cifra de afaceri declarată în 2018 a fost de 10.700 lei, profitul a fost de aproape 69.000 lei. În ultimii cinci ani, firma a declarat zero angajați.

Parcela pe care se solicită construirea, în suprafață de 1238 mp, este situată pe frontul estic al Căii Turzii, fiind delimitată de parcele cu fond construit în partea nordică, estică și sudică. Din punct de vedere urbanistic, parcela este încadrată în zonă construită protejată – zonă mixtă cu regim de construire deschis, adiacentă principalelor artere de trafic.

Accesul auto și pietonal se va face din Calea Turzii. Staționarea vehiculelor se va face în interiorul parcelei, pe locuri de parcare amenajate la subsol. Vor fi create și locuri de parcare pentru biciclete.

Adauga comentariu