Un bătrân de 74 de ani din Cacova Ierii, snopit în bătaie în timp ce culegea flori medicinale

Ilie Vâtcă este un agricultor în vârstă de 74 de ani din localitatea clujeană Cacova Ierii, un sat de munte de pe raza comunei Iara. Acesta a încasat, vineri, 10 iulie, o bătaie soră cu moartea de la un sătean din localitatea vecină, Ocoliş, judeţul Alba, dintr-un motiv cu totul incredibil: culegea flori medicinale de pe propriul teren, aflat în Ocoliş, pe raza judeţului Alba, iar acesta – fost boxer – l-a lovit fiindcă, în opina lui, nu avea ce căuta acolo, relatează bzc.ro 

„Vineri, culegeam plante medicinale, arnică, de pe terenul meu aflat pe raza comunei Ocoliş, judeţul Alba, pe locul Boinic, teren pe care familia mea îl deţine din tată în fiu. La un moment dat mi-a apărut în faţă dl. Ştefan, un fost boxer, în vârstă de vreo 55 de ani, din Ocoliş. Mi-a spus că n-am voie să culeg flori din judeţul Alba – doar din Cluj – şi a început să mă lovească. Mi-a ars vreo trei pumni, până am căzut la pământ. Şi, când am vrut să mă ridic, mi-a mai ars unul, atât de puternic de-am adormit. Norocul meu a fost cu o femeie care era şi ea după flori şi a filmat totul cu telefonul, după care a venit apoi la mine şi a anunţat poliţia şi salvarea...”relatează victima.

Bătrânul mărturiseşte că, în continuare, la faţa locului şi-au făcut apariţia poliţia şi o ambulanţă, care l-a transportat la Spitalul Municipal Turda, la Urgenţă, unde medicii i-au acordat primul ajutor. Apoi, împreună cu poliţiştii, aceştia l-au sfătuit să se prezinte la I.M.L. Cluj pentru a-i fi eliberat un certificat medico-legal. 

Bărbatul spune că își va căuta dreptatea în instanță și-i va cere agresorului și daune materiale. 

Sursa Foto/bzc.ro

Adauga comentariu