Un balcon sta sa se prabuseasca pe strada Horea. Refatadizarea promisa de edili e pe nicaieri

Desi edilul orasului a anuntat un proiect grandios de refatadizare a cladirilor din centru, vechile imobile ale Clujului inca se erodeaza pe zi ce trece, amenintand viata celor care trec prin apropiere. Este si cazul unui balcon de pe strada Horea. Proprietarii spun ca au un plan de renovare, insa nu stiu cand va fi pus in aplicare. O fisura orizontala si profunda se adanceste vazand cu ochii la baza balconului cladirii de pe strada Horea, nr. 5, chiar deasupra localului Irish&Music Pub. Daca cei de pe trotuar nu observa de obicei asemenea detalii, pericolul este vizibil din mijloacele de transport care trec prin zona si de pe partea cealalta a strazii.
“Trec cu tramvaiul in fiecare zi prin fata usii cu balcon si ma ingrozesc de fiecare data. Sper ca se va face ceva in curand, inainte sa aflam ca balconul s-a prabusit si a ranit, sau, mai rau, a omorat oameni”, spune o clujeanca.
Cladirea apartine Eparhiei Reformate din Ardeal si a fost obtinuta prin retrocedare.
“Exista un plan de renovare in curs. Am depus cerere pentru autorizare a lucrarilor de renovare. Mai avem o asemenea cladire pe Bulevardul 21 Decembrie, la nr. 37. Avem in plan si colaborarea cu primaria pentru refatadizare”, a declarat Gal Sandor, cancelarul consiliului directoral al Eparhiei, precizand ca nu stie exact cand ar putea incepe lucrarile.
Bucatile care cad de pe fatadele vechilor cladiri sunt la ordinea zilei in centrul Clujului. In septembrie 2011, o bucata din balconul cladirii in care functiona Libraria Universitatii s-a prabusit pe trotuar, ranind trei copii. In luna mai a acestui an, primarul Emil Boc anunta ca incepe un proiect in urma caruia nu mai putin de 956 de cladiri din centrul Clujului vor fi refatadizate. Pentru 2013-2014 proiectul include zona ultracentrală, care cuprinde 101 de cladiri situate pe strazile Eroilor, Piata Unirii, Memorandumului, Petru Maior, Napoca si Avram Iancu. Oficialii institutiei nu ne-au furnizat inca date despre stadiul in care se afla proiectul.

Comentarii

adi

17.10.2013 12:09

primaria vs proprietar.
intreb si eu, acolo e bar de f mult timp. spatii inchiriate pe bani frumosi. nimic rau in asta. dar proprietarii nu investesc? de ce tre edilul sa le faca ceva cand le cade tavanul in cap?

Adauga comentariu