Un asistat social a murit la distribuirea ajutoarelor UE. Responsabilii de siguranta omului nici macar nu stiau

Un barbat de 51 de ani a murit astazi in timp ce ajuta la distribuirea ajutoarelor de la Uniunea Europeana. Autoritatile care ar fi fi trebuit sa se ocupe de buna functionare a procesului de distribuire a alimentelor si de siguranta oamenilor implicati in acesta activitate nici macar nu stiau de incidentul dramatic.  Sursele Ziar de Cluj ne-au informat ca la unul dintre punctele de distribuire a ajutoarelor venite de la UE, pe Bulevardul Muncii numarul 8, o persoana a decedat in timp ce distribuia pachetele cu alimente.  Pentru ca responsabil de protectia muncii este Paul Cimpean, sef serviciu achizitii publice si logistica in cadrul Directiei de Asistenta Sociala si Medicala din Primaria Cluj-Napoca, Ziar de Cluj l-a contactat pe acesta, pentru a afla detalii despre cele intamplate.
"Deocamdata nu stiu, trebuie sa verific", a spus Cimpean, dupa ce ne-a asigurat ca "nu e niciun accident de munca".
20 de minute mai tarziu, a aflat si responsabilul cu bunastarea intregului proces: o persoana ce executa munca in folosul comunitatii a decedat astazi, sub ochii beneficiarilor de ajutoare alimentare. 
"Intr-adevar, a fost constatat un deces. Au fost si SMURD-ul, si politia, si medic legist aici. Toata lumea mi-a spus ca fost un deces natural: i s-a facut rau, a inceput sa tuseasca sange si a murit", a declarat Paul Cimpean.
Angajatul primariei sustine ca Gheorghe Handru nu distribuia alimentele, ci a lucrat pe partea de supraveghere, s-a ocupat de liste si a ordonat oamenii.
"Era mai slabut, ne ajuta la supraveghere, la ordine, deschidea si inchidea usa, lasa oamenii sa intre pe rand", a mai spus Cimpean.
Acesta sustine ca lui Gheorghe Handru i s-a facut lunar instructajul de protectie a muncii si ca barbatul nu a declarat vreodata ca ar fi bolnav. Sora lui sustine insa ca in urma cu putin timp, acesta apelase la ajutorul medicilor, pentru analize. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Cluj a precizat ca politistii au fost sesizati in jurul orei 14:47.
"La fata locului s-a gasit un barbat in varsta, au fost prezenti si cei de la SMURD, dar nu s-a mai putut face nimic. De asemenea, a fost si un medic legist acolo. Politistii efectueaza cercetari pentru a stabili imprejurarile in care a survenit decesul. Cadavrul a fost transportat la IML pentru necropsie", a spus Adriana Vornicu, purtatorul de cuvant al IPJ.

Adauga comentariu