Un artist cu inima: face, din gunoi, case pentru oamenii strazii

Un artist din California ofera oamenilor strazii adaposturi elegante, pe roti, pentru ca cei care au nevoie de ele sa nu doarma in frig si sa se simta putin mai in siguranta.

Artist si constructor, Gregory Kloehn din Oakland, California, este s-a apucat de construit case confortabile, pline de culoare, pentru persoanele care altfel ar dormi pe strada. Folosind materiale pe care le gaseste in pubelele de gunoi, Kloehn a construit deja  10 adaposturi mobile pana in prezent.

“Fiecare casa e realizata din obiecte gasite pe strada – paleti, usi, piese de frigider, vopsea etc. Singureele cheltuieli pe care le fac sunt pentru suruburi, cuie, lipici si benzina pentru a conduce prin oras, sa gasesc lucruri pe strada”, explică Kloehn pe pagina sa de Facebook.

 Construite cu o echipa de voluntari, casele sunt apoi donate celor care au nevoie, uneori, cu o sticla de sampanie inclusa.

Micro locuintele sunt de obicei realizate de paleti din lemn, iar unele sunt izolate cu saci gunoi.  Fiecare structura are spațiu suficient pentru a dormi, ferestre, rafturi, o ușă si facilitati de baza, cum ar fi un suport de oglinda si de pahar. O astfel de casuta are chiar si un spațiu pentru un catel si gratar de mici.

Rezultatele sunt uimitoare. Casele sunt pictate in culori vibrante, galben, roz, verde sau portocaliu iar chiar daca nu au prize sau apa curenta, casutele au roti, in caz ca proprietarul lor doreste sa se mute in alta parte a orasului.

 

Adauga comentariu