Un alt derapaj al primarului Șulea: a amendat din nou un alegător cu 1000 de lei pentru o postare pe Facebook

Primarul comunei Florești, Horia Șulea, continuă să își amendeze alegătorii pentru postările pe care aceștia le fac pe rețelele de socializare. Folosindu-se de Poliția Locală Florești, aflată în subordinea Primăriei, Șulea a amendat un alt cetățean din Florești pentru că l-a făcut ”idiot”. Acesta a primit amenda maximă stabilită de Lege în acest caz, respectiv 1000 de lei. 

”Susnumitul, în spațiul virtual Facebook a adresat cuvinte jignitoare primarului comunei Florești, afirmând că el este ”idiot”, lezând demnitatea acestuia și provocând indgnarea cetățenilor vizualizatori”, se menționează în procesul verbal.

Fapta pentru care este acuzat cetățeanul a fost săvârșită potrivit procesului verbal în 25.03.2020 ora 09:14 în spațiul public Florești. Procesul verbal a fost întocmit în 30.03.2020, însă abia ieri i-a fost înmânat floreșteanului. 

Derapajele primarului Horia Șulea care își amendează alegătorii au ajuns în toată presa națională, inclusiv la Avocatului Poporului care a transmis un punct de vedere clar pe acest subiect, menționând că cenzurarea libertății de opinie poate conduce la o încălcare gravă a drepturilor și libertăților fundamentale.

Avocatul Poprului a precizat că că jurisprudența Curții Europene a Drepturilor Omului a fost constantă în sensul că „statul nu are dreptul să sancţioneze şi, astfel, să inhibe criticarea persoanelor care deţin funcţii publice, atunci când se pun în discuţie chestiuni de interes public”, chiar dacă acea critică s-ar realiza prin expresii jignitoare, sau ofensatoare.

Citește și

Avocatul Poporului intervine în cazul femeii amendată de Poliția Locală Florești pentru că l-ar fi denigrat pe primarul Șulea

O vreme, se pare că primarul a înțeles că ceea ce face el este un abuz și încalcă dreptul la opinie al cetățenilor, drept urmare a trebuit să treacă aproape două luni până când acest procces verbal să ajungă la cerățeanul amendat. De fapt, doar a așteptat să scadă interesul pentru acest subiect pentru a continua cu gesturile se intimidare. Șulea a fost mereu convins de faptul că va câștiga un alt mandat de primar chiar dacă nu mai are sprijinul PNL, candidând acum din partea Partidului Verde, însă decizia de a-i amenda pe alegătorii care îl critică nu transmite decât disperarea cuiva care se agață de scaunul de primar cu toate forțele. 

Citește și:

Şulea s-a apucat să îi amendeze pe alegătorii care îl critică

După ce Ziar de Cluj a arătat cum își amendează Șulea alegătorii care îl critică, APADOR-CH îi cere ministrului Vela anchetă

 

 

Adauga comentariu