Un album foto pe care il dedicam doamnei Anca Marincean, sefa DNA Cluj, doamnei Ana Maria Edu, sefa Parchetului de pe langa Curtea de Apel Cluj, si domnului Florin Mornaila, seful DIICOT Cluj

​Un lac de 50000 de metri cubi cu levigat, apa plina de toxine dintre cele mai periculoase, se extinde pe zi ce trece. Nimanui nu ii pasa. Cetatenii inerti privesc articolele noastre, dar nu inteleg pericolul. Asta pentru ca politicienii responsabili de acest dezastru il minimizeaza. Acopera acest pericol imens de imbolnavire a populatiei cu declaratii politice razboinice. Cand politicienii nu isi fac treaba, cand cetatenii nu sunt aparati, cand autoritatile responsabile intorc capul, exista o singura speranta in tara asta nenorocita. Ca procurorii sa isi faca treaba.

Doamna Anca Marincean, procuror-sef al ST DNA Cluj, doamna Ana Maria Edu, sefa Parchetului de pe langa Curtea de Apel Cluj, domnule Florin Mornaila, procuror-sef al DIICOT Cluj, cum vi se par aceste fotografii?

Cum vi se pare faptul ca sute de mii de oameni sunt in pericol de imbolnavire crunta? Inainte de a fi procurori, sunteti cetateni. Direct afectati, ca si noi, ceilalti cetateni. Pielea dumneavoastra, plamanii dumneavoastra, sangele dumneavoastra, organele dumneavoastra interne, sunt si ele in pericol de imbolnavire, nu sunt scutite de influenta toxinelor super periculoase din levigat. Apa aia jegoasa se scurge in panza freatica. Si dumneavoastra si cei dragi si apropiati si sutele de mii de clujeni sunt in pericol. 

Sa citim ce spune un medic din Apahida.

Jumătate din locuitorii comunei Apahida suferă de boli cronice cauzate de incendiile repetate de la rampa de gunoi de la Pata Rât. Și mai grav este că incidența cazurilor a crescut de la un an la altul. Informatia este confirmata de unul dintre medicii de familie din localitate, Simona Loga Dragomir. 

"Da, este o legătură. Sunt boli mai frecvente, boli pulmonare, ale căilor respiratorii superioare și inferioare, bronșite alergice, astm bronșic etc. Este o problemă, se cunoaște de mult timp", a declarat doctorul. Cei mai afectati de fumul degajat in incendiile de la groapa de gunoi sunt vârstnicii. 

Ca sa intelegeti doamna si domnule procuror, astea sunt consecintele incendiilor repetate si puse intentionat de la Pata Rat. Zecile de mii de metri cubi de apa folosite pentru stingerea lor au spalat muntii de gunoaie extragand de acolo bombe: metale grele, amoniac, nitriti, fenoli, reziduuri incredibile ce s-au transformat intr-un LAC, nu o baltuta.

Ca intr-un film cu prosti, la Cluj toti privesc detasat problema ca si cum nu ar fi... o problema.

Priviti apa neagra din pozele de mai jos. Si meditati mai bine la noapte cand puneti capul pe perna. Nu la incidentul international ce se poate crea, nu la faptul ca s-au platit 20 de milioane de euro din banii nostri inapoi pe proiectul ratat al gropii ecologice. Ci la noi, cetatenii.

Fiindca asta e orasul in care sunteti procurori sefi. Orasul care a ajuns sa semene cu Cernobilul.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii

Claudia

03.11.2017 19:18

Aceste poze ar trebui incluse în oferta turistică a orașului comoară de cinci stele! În plus, s-ar putea face, din fața primăriei, cu autobuze mov, pelerinaje la Pata Rât în timpul incendiilor accidentale. Am bate, cu această ofertă, toate orașele pe care le-au vizitat aleșii locali în schimburi de experiență!

Cineva

04.11.2017 03:40

Sefa de la DNA, Codruta, o fi fost studenta pe la Boc, iar atunci DNA nu se baga.

COLEGA

13.11.2017 02:33

COLEGA dupa cum reiese mai jos, asta DACA citim pe https://www.luju.ro/static/attachments/article/419/lista%20promotie%20Boc%20-%20Kovesi.pdf    DAR, nu aici este problema. Problema este in zonele de influenta, acolo unde "persoane" aflate in: legatura CU sau DE, in poze, in "apropiere credibila", in sfera de influenta, in IMPOSTURA, in campul tactic, in datorie, salarizare, rudenie sau alianta, actioneaza diverse butoane, traficheaza aceasta "influenta" - in numele acestor persoane - categoric - cretine din punct de vedere al gestionarii functiei de CONDUCERE. Pe aceste asanumite "naivitati inocente" se bazeaza tot mecanismul coruptiei. CORUPTIA este si atunci cand se întrebuinteaza ilegal resursele publice sau private. Daca puterea încredintata este folosita abuziv pentru obtinerea de beneficii personale sau în scopul obtinerii unui câstig, tot CORUPTIE se numeste.  Nu este vorba doar de beneficii de natura financiara, ci de avantajele de orice natura, inclusiv cele nemateriale cum ar fi realizarea de ambitii politice sau profesionale, ori avansari in functii sau premieri de orice natura, omisiunea îndeplinirii unui act ce tine de îndatoririle de servici sau în legatura cu acestea, ca raspuns la oferirea de mita, promisiuni, stimulente materiale cerute sau acceptate, ori îndeplinirea necorespunzatoare a îndatoririlor de servici, CORUPTIE se numeste. DeNea nu se baga, din politete. Aceasta "politete naiva inocenta" dar profund criminala, in care, atunci cind se baga, o face doar pentru a strange rapid informatiile, profesional, PENTRU posibile santaje sau schimburi (trocuri) de influente, sau pentru a ascunde, masca, tocmai produsul-fructele infractiunii. Un comportament de hiene lihnite de foame dar bolnave de jigodie.  Daca e bal, bal sa fie ? Sa Fie un bal otravit de spiritus sanctus ? Al unei opere ce rage partitura falsa.

Elf

05.11.2017 18:22

Indiferenta si nesimțirea este secretul existentei noastre milenare.Când vom realiza ca suntem niste tâmpiți va fi prea târziu si ne vom calca in picioare ca cei din Colectiv pentru o gura de aer.Pata Rât este o sursa imensa de bani pt unii si cancar curat pentru cei mai multi.Cui lăsam Romania si ce mai lăsam?!

Ducu

11.11.2017 21:23

Ce-aveti mai oameni buni cu lacul ala ?!? Poate vrea sa vina Dragnea la pescuit si voi vreti sa-l secati... :)

Adauga comentariu