Ultras-ul U Cluj, care a lovit un jandarm cu un scaun în cap, a fost condamnat la 7 ani și 6 luni de închisoare

Ovidiu Vidrean, suporterul U Cluj, care, în urmă cu un an, a lovit un jandarm cu un scaun în cap la meciul U Cluj – Hermannstadt Sibiu, a fost condamnat, pe fond, la 7 ani și 6 luni de închisoare pentru ultraj sub forma tentativei de omor. Decizia a fost luată, astăzi, de magistrații Tribunalului Cluj. Totodată, Vidrean are de plătit despăgubiri în valoare de 18.000 euro. De asemenea, după ispășirea pedepsei cu închisoarea, bărbatul nu mai are voie să participe la meciuri de fotbal și orice alte evenimente sportive timp de 3 ani. Sentința Tribunalului Cluj nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Suporterul U Cluj și-a recunoscut vina, precizând că a fost luat de val. Vă reamintim că incidentul a avut loc în 9 iunie 2019 pe Cluj Arena.

Soluția pe scurt este următoarea:

Condamna pe inculpatul Vidrean Ovidiu Traian, In temeiul art. 257 alin. 1 si 4 Cod penal rap. la art. 32 alin. 1 si art. 188 alin. 1 Cod penal, la pedeapsa de: – 7 (sapte) ani si 6 (sase) luni inchisoare, pentru savarsirea infractiunii de ultraj sub forma tentativei de omor.

In baza art. 55 lit. a rap. la art. 66 al. 1 lit. a), b) si m) art. 67 al. 2, art. 68 al. 1 lit. c Cod Penal, interzice inculpatului pe o durata de 3 ani, care incepe sa curga dupa executarea pedepsei inchisorii, dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in orice functii publice, dreptul de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat si dreptul de a dreptul de a se afla la meciuri de fotbal sau la orice alte manifestari sportive desfasurate pe stadioane, in sali polivalente ori in alte locatii de acest gen ce presupun participari numeroase de persoane, respectiv cel putin 1.000 de persoane. I

n temeiul art. 65 al. 1 si 2 Cod penal, interzice inculpatului, ca pedeapsa accesorie, exercitarea drepturilor prev. de art. 66 lit. a), b) si m) Cod Penal, de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare si pana cand pedeapsa principala privativa de libertate va fi executata sau considerata ca executata.

In baza art. 7 rap. la art. 4 al. 1 lit. b din L.76/2008 dispune prelevarea de la inculpat a probelor biologice necesare in vederea constituirii Sistemului National de Date Genetice Judiciare. In temeiul art. 72 Cod penal scade din durata pedepsei pronuntate timpul retinerii, al arestarii preventive si al arestului la domiciliu ale inculpatului incepand cu data de 11.06.2019 la zi. In temeiul art. 399 al. 1 Cod de Procedura Penala mentine masura preventiva a arestului la domiciliu a inculpatului V.O.T.

Citește și:

VIDEO Scene șocante la finalul meciului U Cluj-Hermannstad. Un jandarm a fost lovit cu un scaun în cap de un grup de suporteri

Ultras-ul care a lovit un jandarm cu un scaun în cap a fost săltat de polițiști. Se numește Ovidiu Vidrean și este din Florești. Este cercetat pentru ultraj și tentativă de omor- FOTO & VIDEO

Adauga comentariu