In ultimul an si jumatate, in Cluj s-au ridicat 67 de imobile in mod ilegal. 30 dintre ele in centrul orasului

Constructiile din oras se fac, fara a mai fi o surpriza pentru nimeni, intr-un mod haotic. Numai de la inceputul lui 2013 si pana in prezent, politistii locali au oprit lucrarile pe 67 de santiere din oras. 30 dintre imobile sunt ridicate in Zona de Protectie a Monumentelor Istorice sau a Monumentelor Istorice.

In cazul acestora au fost sesizate organele de urmarire penala, iar restul de 37 au fost sanctionate contraventional, spun politistii. Cu toate acestea, exista si constructori care nu dau doi bani pe amenzile si sanctiunile primate de la organele de ancheta.

“In 11 cazuri contravenientii nu au oprit lucrarile. Pentru aceste cazuri au fost sesizate organele de urmarire penala”, spun reprezentantii Politiei Locale.

Mai mult, pe majoritatea santierelor se lucreaza fara autorizatie de constructie.

“Din cele 37 de imobile la care s-a dispus oprirea lucrarilor, in 17 cazuri inspectorii au constatat nerespectarea autorizatiei de construire, iar in 20 de cazuri au constatat lucrari executate fara autorizatie de construire”, mai spun cei de la Politia Locala.

Exista, insa, si constructori care au contestat procesele verbale ale politistilor – 27 dintre ei au ales s-o faca. Cu toate acestea, masura opririi lucrarilor nu poate fi suspendata prin contestarea procesului verbal de constatare si sanctionare a contraventiei, fapt pentru care s-au intocmit plangeri penale in 11 cazuri.

“Un alt aspect care trebuie mentionat este cel legat de constructiile executate fara autorizatie de construire sau cu nerespectarea autorizatiilor de construire emise la imobilele din Zona de Protectie a Monumentelor Istorice sau a Monumentelor Istorice. In acest caz, lucrarile executate fara autorizatie de construire sau cu nerespectarea autorizatiilor de construire, se incadreaza in categoria infractiunilor, in acest sens intocmindu-se un numar de 30 plangeri penale”, mai spun politistii.

Comentarii

Cristina

10.08.2014 14:53

Articol slab si jignitor!

Ana

11.08.2014 14:40

De ce e articol slab si jignitor? Pentru ca prezinta ceea ce se intampla cu adevarat in Cluj-Napoca. Pacat ca nu sunt verificate toate noile constructii asa cum trebuie, iar amenzile sa fie mai usturatoare, poate asa ar lua aminte toti care devin dezvoltatori imobiliari peste noapte 

tudor

10.08.2014 19:47

Care sunt aceste imobile ilegale ? sa ne prezentati strada si adresa...

Nelu Deac

11.08.2014 15:48

Numarul constructiilor ilegale este proprtional cu averea afisata, nu neaparat declarata, a responsabililor din primarie, de la vladica la opinca !

Vasi

11.08.2014 16:23

@Tudor: Uita-te prin centru si identifica cladirile care au termopane cu rama alba din plastic - sunt puse ilegal. Apoi uita-te la 50% din mansardarile facute in centru (prin Google Maps) - sunt facute ilegal. Astea sunt doar cateva exemple.

odette

12.08.2014 07:41

Asa cum tot orasul stia de mult timp de Apostu ca avea procent din toate lucrarile( si nu numai el) , asa se stie ca acest proces de spaguire continua cu alte personaje si uneori cu aceleasi. Totusi nimeni nu l-a intrebat pe domnul Boc cum de nu stia ce facea subalternul lui Apostu in toate cazurile in care lua spaga???? Toata Primaria si orasul stiau ( SI NU DE CAND ERA PRIMAR) si Bocanila nu stia???? Si daca aceste cladiri sunt ilegale ce se intampla???????NIMIC!!!,,Se aranjeaza,,

Adauga comentariu